Bandemedlem får otte års fængsel for våbenlager i kælder

Som led i bandekonflikten i København lå blandt andet to maskinpistoler gemt på Nørrebro.

Københavns Byret har torsdag idømt en 20-årig mand fængsle i otte år for at gemme et større våbenlager i en kælder på Nørrebro i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Københavns Byret har torsdag idømt en 20-årig mand fængsle i otte år for at gemme et større våbenlager i en kælder på Nørrebro i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et kælderrum på Nørrebro i København bugnede sidste efterår med våben, der skulle bruges som led i en verserende bandekonflikt.

Det store våbenlager koster den 20-årige Abdallah Mohammad Machal otte års fængsel, har Københavns Byret torsdag afgjort.

Lageret blev afsløret 26. september sidste år, hvor politiet opdagede 11 skydevåben - syv pistoler, to maskinpistoler, en revolver og en riffel - gemt i det københavnske kælderrum.

Byretten mener dog ikke, at Machal er en større bagmand i sagen, fortæller anklager Line Steffensen.

- Retten lagde på baggrund af hans egen forklaring til grund, at han havde haft en underordnet rolle i sagen, siger hun.

Machal har tilknytning til banden Loyal To Familia, LTF, og det var også en faktor i strafudmålingen i en skærpende retning.

Det skyldes, at når forbrydelser sker som led i en bandekonflikt, kan straffen stige med indtil det dobbelte.

Alligevel er de otte år ikke, hvad Line Steffensen havde håbet på. Hun mener, at den enorme mængde våben - herunder to fuldautomatiske - skulle føre til en straf på mellem 10 og 12 års fængsel til manden.

- Nu skal vi læse dommen igennem, og så overvejer vi, om vi skal indstille den til anke, siger hun.

Hvis anklagemyndigheden vurderer, at sagen bør ankes, indstilles det til statsadvokaten, der beslutter, om dommen ankes til strafskærpelse i landsretten.

Det skal ske inden 14 dage.

Machal accepterede dommen, og anker den altså ikke til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.