Bandemedlem løsladt midt i retssag om drabsforsøg

En 24-årig mand er fredag igen fri efter overraskende løsladelse. Han var ellers midt i retssag med 15 andre.

En usædvanlig løsladelse har fredag fundet sted i Retten på Frederiksberg. En mand tiltalt for flere drabsforsøg er blevet frifundet og løsladt forud for sagens afslutning. (Arkivfoto)

En usædvanlig løsladelse har fredag fundet sted i Retten på Frederiksberg. En mand tiltalt for flere drabsforsøg er blevet frifundet og løsladt forud for sagens afslutning. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:En kæmpe sag med 16 tiltalte medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) har ved Retten på Frederiksberg taget en uventet drejning.

Antallet af tiltalte på anklagebænken fredag formiddag i retssagen om flere drabsforsøg er blevet reduceret til 15. En af mændene kunne helt usædvanligt gå fra retten som en fri mand inden sagens egentlige afslutning.

Det skriver Politiken.

Anklager Tomas Hugger indledte overraskende fredagens retsmøde med at fortælle, at den tiltalte 24-årige mand var blevet forvekslet med en anden.

Derfor anmodede anklageren om, at der skete frifindelse og løsladelse af den tiltalte.

- Vi har fået kildeoplysninger, som bekræfter os i, at pilen i den grad peger på en anden nu, sagde Tomas Hugger ifølge Politiken.

Politi og anklagemyndighed har fundet ud af, at den nu løsladte mand alligevel ikke er ham, som politiet mente at have identificeret på et overvågningsfoto fra en ATK-bil.

Bilen stod placeret på Tagensvej, og fotoet har indgået som et afgørende bevis mod manden.

Pilen peger nu i stedet i retning af et andet højtstående medlem af LTF. Ifølge Tomas Hugger har politiet haft gang i en "hasteefterforskning" vedrørende den nye mistænkte.

Retssagen mod de nu 15 LTF'ere drejer sig om en række drabsforsøg. Sagen er historisk, da den kan ende med at udløse domme på livstid, hvis mændene bliver dømt.

Jane Ranum er forsvarer for den 24-årige mand. Hun er rystet over udviklingen.

- Det er grotesk og må give anledning til alvorlig selvransagelse hos politiet. Jeg har aldrig været ude for noget lignende før i en drabssag, siger Jane Ranum til Politiken.

Hendes klient har siddet varetægtsfængslet i cirka halvandet år siden oktober 2017.

Også retsformanden lod en bemærkning falde.

- Det er ikke så heldigt, når en tiltalt i en drabssag viser sig ikke at være den rigtige, sagde retsformanden ifølge avisen.

Efter planen tager retten stilling til de tiltaltes skyld torsdag i næste uge, mens de muligt historiske domme ventes at falde fredag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.