Bandemedlemmer leger vagtfolk på Vestegnen

Bandekonflikt får bandemedlemmer til at standse og kontrollere almindelige borgere på Vestegnen.

Bandemedlemmer leger vagtfolk på Vestegnen

Politiet har etableret en såkaldt visitationszone i et større område af Københavns Vestegns politikreds. Men det er ikke kun politifolk, som man risikerer at blive kontrolleret af.

Ifølge Vestegnens Politi har der på det seneste været flere tilfælde, hvor folk er blevet standset og kontrolleret af folk, som angiveligt tilhører bandemiljøet.

Der har også været episoder, hvor bandevagterne har bedt folk om at forlade området. Det får nu politiinspektør Bent Isager-Nielsen til at råbe vagt i gevær.

- Hvis man bliver udsat for det her, så ring straks. Jo hurtigere vi får en anmeldelse, desto hurtigere kan vi få dem anholdt og retsforfulgt, siger Isager-Nielsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for de selvbestaltede vagter er den seneste tids opblussen af bandekonflikten på Sjælland, som især har ramt Vestegnen.

Ved en skudepisode den 12. januar i Høje Gladsaxe blev en 19-årig mand dræbt. Den og andre episoder har fået politiet til at etablere visitationszoner i flere kommuner i Vestegnens politikreds, i dele af København og Nordsjælland.

Ifølge Bent Isager-Nielsen har almindelige borgere ikke noget at frygte i udgangspunktet, hvis man skulle blive antastet af en bandevagt.

- De er nervøse og på vagt, men vi skal ikke finde os i den behandling af vores borgere, siger Bent Isager-Nielsen.

- Det er en aldeles uacceptabel adfærd, og vi slår hårdt ned på det. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit på Vestegnen, siger han.

Bent Isager-Nielsen understreger desuden, at man skal kontakte politiet, hvis man oplever en selvbestaltet bandevagt, og afholde sig fra at forsøge selv at gribe ind.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.