Bandemedlemmer møder talrige sigtelser i retten

Drabsforsøg, røveri, afpresning og grov vold. Sådan lyder sigtelserne mod flere medlemmer af Loyal To Familia.

Bandemedlemmer møder talrige sigtelser i retten

10 af de 15 personer, som politiet tirsdag anholdt i en storstilet bandeaktion, er onsdag formiddag ved at blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

Blandt dem er en 26-årig mand, som er en formodet lederskikkelse i den nye bandegruppering Loyal To Familia (LTF), der i den seneste tid har været meget aktiv i københavnsområdet.

Han sigtes af politiet for drabsforsøg, røveri og vold af særlig grov og farlig karakter i form at et groft knivoverfald på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter.

Her blev to mænd overfaldet, stukket otte gange med kniv og tævet med baseballbat af 10 mænd, der kom kørende i tre biler, og politiet mener altså, at den 26-årige mand er en af gerningsmændene

Han svarer højt og tydeligt, at han er bekendt med sigtelsen.

- Jeg lå og sov, da de kom, så jeg ved ikke, om tidspunktet var rigtigt, siger den 26-årige, da retten beder ham bekræfte sin anholdelse ved halv nitiden tirsdag morgen.

Den 26-årige mand nægter sig skyldig. Dommeren har lukket dørene til grundlovsforhøret af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Tirsdag blev et 22-årigt bandemedlem fremstillet og sigtet for overfaldet på en ung mand på teknisk skole på Rebslagervej, også i nordvestkvarteret. Manden blev overfaldet af fire maskerede mænd og stukket ni gange med en kniv.

Desuden er tre anholdt for at afpresse bordeller på Roskildevej og Finsensvej - ved sidstnævnte blev der affyret to skud mod hoveddøren - for at få beskyttelsespenge.

Deres grundlovsforhør foregår også for lukkede døre. De tre mænd, der er mellem 19 og 21 år, nægter sig alle skyldige.

Yderligere seks bandemedlemmer fremstilles i løbet af onsdagen i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.