Banderelateret 25-årig anbringes for drabsforsøg i Køge

Landsretten mener, at 25-årig var utilregnelig, da han instruerede skyderi mod tatovørforretning i Køge.

En 25-årig mand fra banden Black Cobra er af Østre Landsret blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling for at have stået bag et drabsforsøg.

Forbrydelsen fandt sted 6. februar 2013, da der blev skudt flere gange fra en knallert mod tattovørforretnigen State og Grace i Køge.

Det var en 14-årig dreng, der affyrede skuddene, mens en 15-årig førte knallerten.

I byretten blev den 25-årige idømt otte års fængsel for at at være den, der instruerede drengene til, hvordan angrebet mod den Bandidos-relaterede tatovørforretning skulle udføres.

Dommen blev anket til landsretten, som i november kendte ham skyldig. Men samtidig bad retten om, at der blev foretaget endnu en mentalundersøgelse af den 25-årige Oruc Türkoglu.

Han var tidligere blevet erklæret sindssyg, men det fik ingen betydning i byretten.

På baggrund af undersøgelsen er det torsdag afgjort i Østre Landsret, at han er sindssyg og i juridisk forstand utilregnelig. Derfor skal han anbringes på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Ofte forveksles en forvaringsdom med en anbringelsesdom. Sidstnævnte gives til sindssyge personer, som har været utilregnelige på gerningstidspunktet, mens forvaring gives til personer, som er egnet til almindelig fængselsstraf.

Drengen, som affyrede skuddene, kan ikke retsforfølges, da han er under den kriminelle lavalder. Knallertføreren, Ilham Kakar, blev derimod idømt fire års fængsel i landsretten i november sidste år.

Ingen personer blev ramt ved angrebet i februar 2013.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.