Bandidos sender Sandberg til Sverige

Han skal åbenbart lave rockerforretninger i Malmø

Den nu tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg, som for nylig træk sluttede sig til ærkerivalerne Bandidos, skal til Skåne for at opstarte et såkaldt ”South Chapter” i rockerklubbens Malmø-afdeling. Det skriver tv2.dk. Arkivfoto: Scanpix

Den nu tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg, som for nylig træk sluttede sig til ærkerivalerne Bandidos, skal til Skåne for at opstarte et såkaldt ”South Chapter” i rockerklubbens Malmø-afdeling. Det skriver tv2.dk. Arkivfoto: Scanpix

KØBENHAVN:Den nu tidligere Hells Angels-rocker Brian Sandberg, som for nylig i et overraskende træk sluttede sig til ærkerivalerne Bandidos, skal til Skåne for at opstarte et såkaldt "South Chapter" i rockerklubbens Malmø-afdeling.

Det skriver tv2.dk, som har talt med flere uafhængige kilder med indsigt i både det danske og svenske rockermiljø.

Samtidigt forlyder det, at den forhenværende HA-toprocker ikke starter som fuldgyldigt medlem af Bandidos, men i stedet begynder med status af "prospect".

Frifundet for drabsforsøg

Hovedpersonen vil ikke selv ud med sproget - hverken om sin status eller om, hvorvidt han skal have noget med afdelingen i Malmø at gøre.

- Jeg kan kun bekræfte, at jeg nu er med i Bandidos, siger Brian Sandberg helt kort til tv2.dk.

Brian Sandberg, som for nylig i Østre Landsret blev frifundet for drabsforsøg i den store rockersag, har angiveligt et stærkt belastet forhold til banden omkring Blågårds Plads på Nørrebro såvel som ledende skikkelser i HA.

Smidt ud og taget til nåde

I slutningen af 1990'erne blev Brian Sandberg smidt ud af Hells Angels, men blev senere taget til nåde og var derefter hovedkraften i opbygningen af støttegruppen AK81.

Sidste efterår blev han i byretten idømt 11 år og 10 måneders fængsel for drabsforsøg.

Sagen blev anket til Østre Landsret, men midt under ankesagen kom det frem, at han havde forladt Hells Angels med status af "Left". Det betød, at der ikke var ondt blod mellem ham og hans tidligere brødre.

Tid til familien

For to uger siden forklarede han i et interview med Ekstra Bladet, at han forlod Hells Angels for at have mere tid til familien.

- Jeg har forladt Hells Angels på grund af min 13-årige søn. Det har haft mange omkostninger for ham, at jeg har siddet varetægtsfængslet og med udsigten til livstidsfængsel måtte det stoppe, lød det.

Men bekymringen for hans søn var altså ikke større, end at han siden sluttede sig officielt til Bandidos, og dermed er de skrøbelige fredsforhandlinger mellem de to kriminelle rockergrupper brudt sammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.