Banelandshold pejler ind på Storbritannien og OL i 2020

Banelandsholdet kan nå Storbritanniens niveau, hvis rytterne fortsætter samarbejdet, mener landstræneren.

Banelandsholdet Foto: Scanpix/Odd Andersen

Banelandsholdet Foto: Scanpix/Odd Andersen

For mange sportsfolk er afslutningen på et OL tid til at genoverveje karrieren, men meget tyder på, at det succesfulde banelandshold i cykling er klar til at tage endnu en tørn.

Holdets markante trækdyr Lasse Norman Hansen kan sagtens forestille sig at være en del af en ny OL-satsning med kikkertsigtet indstillet på OL i Tokyo om fire år.

- Hvis Team Danmarks støtte fortsætter, og dette projekt også fortsætter, så holder vi helt klart sammen, siger Lasse Norman Hansen.

Efter guldtriumfen i omnium ved OL i 2012 forsøgte han ellers at skabe sig en karriere på landevejen på det professionelle Garmin-hold, men gennembruddet kom aldrig.

Nu er han tilknyttet Team Stölting, men i foråret har fokus naturligt nok været på OL, og en lignende ordning kan blive løsningen igen i 2020.

- Jeg kunne godt tænke mig at udforske det professionelle liv på landevejen igen, for nu har jeg lært, hvad det handler om og er klar til at tage chancen igen. Men om fire år skal man slet ikke udelukke, at jeg står ved OL med banelandsholdet igen, siger han.

Når holdet er vendt tilbage til Danmark efter legene i Rio, skal landstræner Casper Jørgensen i gang med at danne sig et overblik over, hvilke kræfter han kan regne med i tiden fremover.

- Jeg skal have en snak med hver enkelt rytter for at høre om deres planer, men jeg håber bestemt, at mange af dem er klar til at fortsætte, siger Casper Jørgensen.

- Det er nok det mest talentfulde hold, vi har haft. I Rio har vi de to yngste herreryttere ved banestævnet overhovedet, påpeger landstræneren.

Når næste banesatsning bliver skudt i gang, er det målet at nå op på siden af suveræne Storbritannien.

- Jeg tror, vi kan nå det niveau. Jeg ser tegningen til det, siger Casper Jørgensen.

Lasse Norman Hansen er enig.

- Vi er ikke langt efter dem efterhånden, og vi har fire år til at træne nu. Storbritannien har flyttet sig et sekund på fire år. Vi har flyttet os fire et halvt sekund. Jeg tror, at vi kan være med, hvor det er endnu sjovere næste gang, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.