Banelandsholdet satser på 4000 meter frem mod OL

Lasse Normans omnium-guld under OL var en sidegevinst ved at arbejde benhårdt med 4000-meter-holdet.

Banelandsholdet satser på 4000 meter frem mod OL

Mens landsholdet i banecykling for første gang under VM i Hviderusland triller på banen onsdag, håber landstræneren på medalje i disciplinen 4000 meter holdkørsel.

Frem mod OL i 2004 arbejdede landsholdet benhårdt for at forbedre sig i netop den disciplin, og det er ikke tilfældigt, at det er her, fokus har været siden - og fortsat vil være frem mod OL i 2016.

- Vi vil gerne køre stærkt på firekilometeren og vinde medaljer der. Men det gode ved at køre fire kilometer for hold er, at det kaster andre ting af sig, siger landstræner Casper Jørgensen.

- Det kunne man for eksempel se ved det seneste OL, hvor Lasse Norman var en del af 4000-meter-holdet og samtidig kørte rigtig godt i omnium, siger han.

Ved OL i London i 2012 kørte Lasse Norman faktisk så overbevisende, at det lykkedes ham at snuppe guldmedaljen i banecyklingens sekskamp.

- Så basen vil stadig være firekilometer holdløb, men selvfølgelig vil vi også satse på de andre olympiske discipliner, siger Casper Jørgensen.

På det 4000-meter-hold, der kørte under OL i London, og det hold, der skal på banen under VM i Hviderusland, er der tre gengangere: Rasmus Quaade, Lasse Norman Hansen og Casper Folsach.

Det er de samme ryttere, der ventes at danne rygraden på det næste OL-hold.

- Vi er allerede i gang med at køre nogle unge og nye ind, men generelt vil vi arbejde videre med den grundstamme, vi havde ved OL sidste år. Det er heldigvis nogle meget unge ryttere mange af dem, så jeg tror, de vil være meget bedre i 2016, siger han.

Foruden en medalje til 4000-meter-holdet, der ud over de tre ryttere også tæller Mathias Møller, håber landstræneren i denne uge også på en VM-medalje til Lasse Norman, der i omnium skal forsøge at kopiere triumfen fra OL.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.