Banelandsholdet sørger for endnu en dansk OL-medalje

Det danske banelandshold sørgede for Danmarks fjerde OL-medalje med bronze i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Banecykling Foto: Scanpix/Odd Andersen

Banecykling Foto: Scanpix/Odd Andersen

Dansk cykelsport fortsætter medaljehøsten ved OL i Rio.

Efter Jakob Fuglsangs sølvmedalje i landevejsløbet for seks dage siden, var det fredag aften banelandsholdet, der sikrede sig OL-metal med bronze i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danskerne slog New Zealand i kampen om bronze og kunne køre ud på en lille æresrunde med armene i vejret i velodromen i det olympiske område.

Dermed rejste Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen og Casper Folsach sig efter den slemme skuffelse tidligere på aftenen, hvor det danske hold trods dansk rekord blev slået på de allersidste meter af Australien.

Det kostede en plads i finalen mod Storbritannien og dermed mindst en gentagelse af den andenplads, Danmark opnåede ved OL i Beijing i 2008, da det senest blev til en dansk medalje i disciplinen.

Folsach havde mod Australien måttet vige pladsen for Rasmus Quaade, men var kommet tilbage på holdet til bronzeløbet for at få et par friske ben til at træde møllen rundt.

Det lignede et fornuftigt træk, og det var beundringsværdigt, hvordan det lykkedes danskerne at rejse sig oven på mavepusteren mod australierne blot halvanden time tidligere.

Holdets tid i bronzefinalen på 3 minutter og 53,789 sekunder var ikke helt så god som i rekordløbet tidligere på dagen, men den rakte altså til at slå New Zealand.

Præcis som mod australierne lagde Danmark enormt hårdt fra land, men denne gang lykkedes det ikke blot at holde modstanderne på afstand, det lykkedes at udbygge forspringet.

Frederik Rodenberg Madsen måtte slå ud efter veludført arbejde, men det ødelagde ikke den danske rytme. I mål var Danmark knap tre sekunder foran det newzealandske hold.

Medaljen er Danmarks fjerde i alt ved OL. Det er blevet til to sølv og to bronze.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.