Udland

Bangkoks indbyggere opfordres til at blive inden døre

Gadekampe i den thailandske hovedstad i weekenden har kostet mindst fire mennesker livet, mens 57 er såret.

Bangkoks indbyggere opfordres til at blive inden døre

Thailands regering opfordrer indbyggerne i Bangkok til at holde sig indendøre fra klokken 22.00 søndag aften frem til klokken 5.00 mandag morgen, efter at voldsomme sammenstød har kostet fire mennesker livet og såret 57.

- Efter klokken 22 og frem til klokken fem anmoder vi befolkningen om at blive inde, hvis det ikke er nødvendigt at gå ud.

- Det er af hensyn til deres sikkerhed og for at hindre, at de bliver ofre for provokatører, siger vicepremierminister Pracha Promnok i en tv-transmitteret erklæring.

Ministeren har ikke gjort det klart, hvorvidt opfordringen kun gælder dele af Bangkok.

Regeringsfjendtlige demonstranter forsøgte tidligt søndag at storme et område ved en politisportsklub, hvor den thailandske premierminister, Yingluck Shinawatra, opholdt sig i løbet af morgenen.

Men det lykkedes hende at komme ud af bygningen, og premierministeren befinder sig nu i sikkerhed et andet sted.

Politiet har anvendt tåregas og knipler mod stenkastende demonstranter, og under gadekampe lørdag, da folk fra oppositionen kom i kamp med regeringsvenlige "rødskjorter", blev der anvendt benzinbomber, skydevåben og knive.

Myndighederne siger dog, at ingen regeringskontorer er blevet besat søndag.

Demonstranterne, der ønsker at vælte Shinawatras regering, har gennemført de største gadedemonstrationer i Bangkok siden 2010.

Yingluck Shinawatra er søster til tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som var premierminister fra 2001, men blev afsat af militæret i 2006.

Han blev senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Demonstrationerne begyndte efter, at regeringen i oktober kom med et amnesti-forslag, som vil give Thaksin mulighed for at vende tilbage uden at skulle afsone sin dom. Siden er forslaget dog blevet droppet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.