Bangladesh dømmer syv til døden for at dræbe 22 på café

Dødsdømte stormede i 2016 en populær café i Dhaka for udlændinge. Blandt de dræbte var ni italienere.

Stærkt bevæbnet politi i Bangladesh fører onsdag de anklagede ind i en retssal i Dhaka. Syv af dem dømmes til døden for et islamistisk angreb på en cafe i 2016, hvor mange udlændinge blev dræbt.

Stærkt bevæbnet politi i Bangladesh fører onsdag de anklagede ind i en retssal i Dhaka. Syv af dem dømmes til døden for et islamistisk angreb på en cafe i 2016, hvor mange udlændinge blev dræbt.

DHAKA:En domstol i Bangladesh har onsdag idømt syv medlemmer af en islamistisk gruppe dødsstraf for at have planlagt og udført et angreb mod en café i hovedstaden Dhaka i 2016.

Ved angrebet blev 22 mennesker dræbt, de fleste af dem udlændinge.

Efter dommen var afsagt i en tæt pakket retssal, råbte de anklagede "Allahu Akbar" (Gud er den største), fortæller øjenvidner.

- Anklagerne mod dem blev bevist hinsides al tvivl. Domstolen gav dem den højeste straf, lyder det fra den offentlige anklager.

Angrebet den 1. juli 2016 var rettet mod en café, der var populær blandt udlændinge, som var bosat i byens diplomatiske kvarter.

Her tog de militante islamister gæster som gidsler, og mange blev over 12 timer henrettet. Blandt dem var ni italienere, syv japanere, en amerikaner og en inder.

En ottende person, der stod anklaget, frifindes af retten.

De dømte tilhører gruppen Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh, hvis mål det er at indføre et regime baseret på sharialovgivning.

Det var fem unge mænd bevæbnet med rifler, hjemmelavede bomber og macheter, som i 2016 stormede caféen Holey Artisan Bakery i det velhaverkvarter, der hedder Gulshan. Her blev gæsterne skilt i bangladeshere og udlændinge.

Efter et halvt døgns belejring af caféen stormede politiet bygningen, og de fem islamister blev dræbt.

Det var det værste terrorangreb i Bangladesh i nyere tid, og det rystede nationen med 168 millioner indbyggere.

Den overvejende sekulære regering iværksatte de efterfølgende måneder en jagt på islamistiske ekstremister. Det førte til anholdelse af næsten 1000 personer.

Under operationen blev otte islamister dræbt. Blandt dem var den formodede bagmand, Tamim Ahmed Chowdhury, som i en længere periode havde været bosat i Canada.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.