Bangladesh hylder færge til Isefjorden som gennembrud

Før sendte Danmark udtjente færger til Bangladesh. Nu eksporterer landet færger til os.

Udland 7. februar 2013 04:26 - Opdateret 7. februar 2013 04:26

Bangladesh hylder færge til Isefjorden som gennembrud

En ny færge til overfarten mellem Hundested og Rørvig blev onsdag navngivet på et værft i Bangladesh, og det er et godt eksempel på den vækst og industrielle udvikling, som landet gennemgår.

Tidligere modtog Bangladesh gamle færger fra Danmark som ulandshjælp. Med leveringen tager landet hul på det, der kan vise sig at blive et eksporteventyr for det folkerige og fattige land.

Det er således første gang, at Bangladesh leverer en færge til udlandet. Et flot symbol på den vækst Bangladesh er inde i, mener Danmarks ambassadør i landet, Svend Olling.

- Med den leverance kan man sige, at Bangladesh er kommet hele vejen fra at modtage dansk bistand i form af udtjente DSB-færger til i dag at eksportere færger til Danmark, siger han.

Olling var sammen med handelsministeren i Bangladesh, Ghulam Quader, inviteret med til onsdagens navngivning. Ved samme lejlighed blev et 88 meter-langt tørlastskib til et europæisk rederi navngivet.

"Den succesfulde eksport af disse skibe til Europa er en stolt dag for skibsværftsindustrien i Bangladesh", hedder det i en udtalelse fra værftet Western Marine Shipyard.

Danida har støttet opbygningen af en skibsværftsindustri i landet. I dag er der tusindvis af ansatte på værfterne, og ifølge Svend Olling spås værftsindustrien en stor vækst på grund af konkurrencedygtige priser.

Den seneste uge har tre eksperter fra Søfartsstyrelsen tjekket skibet på værftet i Chittagong ifølge magasinet Maritime Danmark.

Den 50-meter lange færge får plads til 147 passagerer og 28 køretøjer. Færgen skal indsættes på overfarten i Isefjorden senest 1. juli.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...