Bangladesh opfordrer FN til at oprette sikre zoner i Myanmar

Mindst 420.000 rohingya-muslimer er de seneste uger flygtet fra Myanmar til Bangladesh, som beder FN om hjælp.

Bangladesh Myanmar Attacks Foto: /ritzau/AP/Dar Yasin/arkiv

Bangladesh Myanmar Attacks Foto: /ritzau/AP/Dar Yasin/arkiv

Bangladesh' premierminister, Sheikh Hasina, foreslår, at der oprettes FN-beskyttede sikkerhedszoner i Myanmar til at beskytte landets forfulgte rohingya-muslimer.

- Disse folk må kunne returnere til deres hjemland i sikkerhed og med værdighed, siger hun i en tale ved FN's Generalforsamling i New York.

FN's seneste opgørelse viser, at flere end 420.000 rohingya-muslimer er flygtet i sikkerhed til Bangladesh, fordi de har været udsat for blandt andet overgreb og nedbrænding af landsbyer i delstaten Rakhine i Myanmar.

Konflikten eskalerede 25. august, da en gruppe rohingya-muslimer gik til angreb på flere militærposter i Myanmar og dræbte 12 soldater og politifolk.

Premierminister Sheikh Hasina anklager Myanmars militær for at have lagt landminer ud langs grænsen til Bangladesh for at sikre, at de flygtede rohingyaer ikke skal vende tilbage.

FN har beskrevet de militære operationer som en "etnisk udrensning", mens den franske præsident, Emmanuel Macron, har kaldt operationerne for "folkedrab".

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.