Udland

Bangladesh: Politi affyrer tåregas mod demonstranter

Uroen ulmer i Bangladesh efter bygningskollaps. Politiet affyrer nu tåregas og gummikugler mod demonstranter.

Bangladesh: Politi affyrer tåregas mod demonstranter

Situationen i Bangladesh er yderst anspændt, efter en otte-etagers fabriksbygning onsdag kollapsede i udkanten af hovedstaden Dhaka.

Fredag affyrer politiet tåregas og gummikugler mod demonstranter, der viser deres frustration over, at kollapset har medført, at næsten 300 har mistet livet.

Ud over tåregas og gummikugler bruger politiet i Bangladesh også bambusstænger, ligesom de blokerer veje og har anmodet fabrikker i den nærliggende by Gazipur om at lukke resten af fredagen.

- Situationen er meget skrøbelig. Hundredtusindvis af demonstranter har tilsluttet sig demonstrationen. Vi har affyret tåregas og gummikugler mod demonstranterne for at sprede dem, siger politibetjent M. Asaduzzaman.

Mustafizur Rahman, der er politichef i Gazipur, siger, at fabriksarbejdere har angrebet fabrikker, smadret køretøjer og brændt dæk af.

- Demonstranterne kræver arrestration af ejerne af den fabrik, der kollapsede onsdag, siger politichefen til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset, blev der opdaget sprækker i bygningen tirsdag, der resulterede i en evakuering af bygningen. Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter den kollapsede.

Det sker ofte, at bygninger styrter sammen i det fattige land, fordi de fleste bygherrer trodser regeringens regler for sikkerhed i forbindelse med konstruktion af etagebyggeri.

Eksempelvis mistede mere end 70 mennesker livet i samme område i 2005, da en flere etager høj tekstilfabrik kollapsede.

Siden kollapset har redningsmandskab arbejdet uafbrudt i håb om at finde overlevende mellem murbrokkerne.

- Vi har reddet 45 mennesker - heriblandt 41, som blev fundet i live på samme sted, siger Ahmed Ali, en chef for redningsindsatsen, og tilføjer, at de fleste blev fundet på fjerde sal.

- Vi har lokaliseret omkring 20-25 personer, men det er meget svært at nå frem til dem. Men de er stadig i live, lyder det fra redningschefen.

De fleste af de mange omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen.

Hundredvis af mennesker er desuden blevet kvæstet, og hospitalerne i området er fyldt med sårede efter fabrikskatastrofen - det værste bygningskollaps i landets historie.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.