Bangsbo Freja slår ikke op i banen

Lukning af Bangsboklubben får ikke fodboldklubben til at glemme integrationsplaner

Jens Ole Pedersen
Anders Gram Mikkelsen, formand i Bangsbo Freja, ærgrer sig over lukningen af Bangsboklubben men håber samtidig, at der igen kan laves integrerede aktiviteter i klublokalerne.Arkivfoto: Bente Poder
Frederikshavn 29. september 2015 07:05

FREDERIKSHAVN: For halvandet år siden blev fodboldklubben Bangsbo Freja hædret med DBU Jyllands Faxe Kondi-pris som Årets Ungdomsklub 2013.

Begrundelsen var blandt andet et stigende medlemstal siden 2001, og at en konsekvens af den store satsning på ungdommen betød, at hele 90 procent af de 450 medlemmer var under 25 år.

Klubben med formand Anders Gram Mikkelsen i spidsen forklarede dengang, at fremgangen skyldtes gode klubfaciliteter og fokus på det sociale aspekt omkring alle ungdomsholdene.

En væsentlig del af de gode klubfaciliteter husede fra 2002 den selvejende fritidsklub Bangsboklubben, men 1. september måtte 60-70 børn i alderen 9-14 år skifte adresse til Rømøvej midt i Frederikshavn på grund af sammenlægningen af fritidsklubberne Kaj Bundvad, Bangsboklubben og Ungdomsgården Hånbæk.

Ramte guldåren

Som formand for Bangsbo Freja ærgrer klubbens formand, Anders Gram Mikkelsen, sig af flere grunde over flytningen af børnene fra Bangsboklubben.

- Ved at have både fodboldklub og fritidsklub under samme tag ramte vi en guldåre som et integreret aktivitetscenter med masser af liv i mange timer om dagen, men med flytningen af fritidsklubbørnene står det lokale tomt i Bangsbo Freja, siger fodboldformanden.

- Indtil 1. februar kører Bangsboklubbens lejemål videre, så vi er lidt i en venteposition, men det er helt sikkert, at vi igen vil arbejde på at få et fristed hele dagen for primært sydbyens børn.

Anders Gram Mikkelsen fortæller, at Bangsbo Freja i et samarbejde med DBU og DGI endnu en gang vil forsøge at få noget unikt op at stå.

- Vi er på vej til at træde nye veje for at kunne etablere et integreret aktivitetscenter, som er åbent hele dagen.

Fodboldformanden i Bangsbo Freja giver muligheden for netop integrerede fritidsaktiviteter som en væsentlig forklaring på klubbens succes på ungdomssiden igennem de seneste år.

- Vi har fortsat et fint samarbejde med Bangsbostrand Skole, men vi håber bestemt også, at vi igen kan få skabt et integreret aktivitetscenter i Bangsbo Frejas lokaler.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...