Bangsbostrand Kirke fejrer 110 år

Dagen markeres med festgudstjeneste

FREDERIKSHAVN:Bangsbostrand Kirke fejrer 110 års fødselsdag på søndag med Festgudstjeneste, fernisering og Kirkemarked.

I november 1902 blev Bangsbostrand Kirke indviet. Arkitekten pralede dengang med, at det var lykkedes at bygge en kirke med over 400 siddepladser for kun 24.000 kr. Trods den billige pris (også dengang) fremstår Bangsbostrand Kirke i dag ganske vel vedligeholdt i en smuk og enkel ny-romansk stil. I begyndelsen var Bangsbostrand kirke en annekskirke til Flade kirke. Men i 1943 blev Bangsbostrand et selvstændigt sogn. Igennem årene er her tusindvis af børn blevet døbt og har gået til konfirmationsforberedelse. Og der er blevet afholdt mere end 8000 gudstjenester i kirkerummet.

Festgudstjeneste

Selve festdagen indledes med festfamiliegudstjeneste, hvor der medvirker hele tre kor: kirkens børne- og kirkens ungdomskor samt et baby Talentkor dannet af deltagere i byens babysalmesang under ledelse af sognemedhjælper Vibeke Bach Hansen. Babyerne vil synge og danse en salme. Og kirkens organist Claus Bach vil vise, hvad kirkens forholdsvis nye orgel dur til. Ligeledes vil ”Tues band” spille til flere af salmerne. Kirkens to præster deltager begge i gudstjenesten.

Pibeband og kirkemarked

Efter gudstjenesten står FDF’s Pibeband klar i våbenhuset og leder kirkegængerne over til kirkens menighedslokaler, ”Sydfløjen”, hvor der vil blive fernisering på jubilæumsudstillingen ”Sådan ser jeg Bangsbostrand kirke”, som flere klasser fra Bangsbostrand skole har leveret udstillingsgenstande til.

Derefter åbner et jubilæums-kirkemarked, hvor kirkekaffen i dagens anledning er blevet suppleret med en pølsevogn og et konditori med gratis hot dogs, kagemand og sodavand og meget, meget mere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.