Bank: Tag kontanter med på græsk ferie

Danske turister i Grækenland bør sikre sig med ekstra kontanter, mener man i Spar Nord Bank.

Bank: Tag kontanter med på græsk ferie

Danskere, der rejser på ferie til Grækenland, opfordres nu til at tage rigeligt med kontanter med på rejsen. Dermed kan man et stykke hen ad vejen beskytte sig mod et kollaps i det græske banksystem.

Bag rådet står Spar Nord Bank, der peger på, at elektroniske bankkort i værst fald kan blive ubrugelige, hvis Grækenland nedsmelter finansielt. Et valg søndag bliver en vigtig faktor for landets nærmeste fremtid.

- Det er en rigtig god idé at medbringe tilstrækkeligt med kontanter til, at du kan klare dig nogle dage uden kortbetaling, siger Bent Holkenberg, Spar Nords ansvarlige for betalingsformidling.

Problemerne i Grækenland kan blive alvorlige, hvis grækerne i stor stil trækker penge ud af deres banker. Det kan lamme brugen af betalingskort.

- Når du som dansk turist betaler med kort i en græsk forretning, skal forretningens bank sørge for, at forretningen får pengene fra din bank i Danmark, forklarer Bent Holkenberg.

Hvis den græske bank ikke kan betale pengene fra Danmark videre til forretningen, så lukker systemet ned. Forretningerne vil ikke tage imod kortene.

Konsekvenserne af et "run" på de græske banker vil udvikle sig gradvist. Derfor kan der i givet fald være nogle forretninger, der vil tage imod kort, og andre, der ikke vil.

- Risikoen for at stå med helt eller delvist ubrugelige betalingskort er bestemt til stede, siger Bent Holkenberg.

Han tilføjer dog, at det ikke er forventningen, at det kommer så vidt.

- Man vil uden tvivl strække sig meget langt for at opretholde tilliden til infrastrukturen på det her område, siger han.

/ritzau/