Bank uden penge i kassen

Kunder har taget godt imod lukning af kassen hos Danske Bank i Brønderslev

filialdirektør Torben Bøjer Jensen, hvor man i sidste uge droppede kassebetjeningen. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

filialdirektør Torben Bøjer Jensen, hvor man i sidste uge droppede kassebetjeningen. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

Fra 9. januar droppede Danske Bank kassebetjeningen - det betyder, at det er slut med at gå i banken og sætte penge ind, ligesom kunderne ikke længere kan hæve kontanter ved kassen.

I Brønderslev-afdelingen er skranken, hvor der før var kasse, nu i stedet markeret med titlen ”servicepunkt”, og et banner i banken gør opmærksom på de nye tider.

Banken oplever, at kunderne taget forandringen pænt.

- Der har været meget stor vilje og evne til at omstille sig, fortæller filialdirektør Torben Bøjer Jensen.

Baggrunden er, at kunderne bruger banken på en anden måde end tidligere. Netbank og dankort vinder frem, og antallet af forretninger ved kassen er halveret over de seneste fire år. Derfor satser banken nu i stedet mere på rådgivning af kunderne.

- Det betyder, at vi får mere tid til rådgivning og til at fordybe os i tingene og kan forberede os bedre til kundemøderne, siger Torben Bøjer Jensen, der oplever, at rådgivning af høj kvalitet er noget, kunderne efterspørger i dag.

Må undvære kassebetjening

Der er dog stadig en del kunder, der normalt bruger kassens betjening, som de nu må undvære.

- Vi har ældre mennesker, der stadig har bankbøger. Dem vil vi meget gerne fortælle, hvad de så kan gøre, siger Torben Bøjer Jensen.

Banken har flere måder at hjælpe kunderne over i de nye tider på. Der holdes blandt andet hver torsdag netbankkurser i Brønderslev, hvor kunderne kan prøve at bruge deres egen netbank med vejledning fra en af bankens medarbejdere.

- Typisk sidder 10 rådgivere med ti kunder. Det er vigtigt, at kunderne er trygge ved netbank, når de går ud af døren, siger Torben Bøjer Jensen, der har oplevet en 93-årig, der var frisk på at lære netbank - men omvendt også har oplevet, at nogle ældre kan være utrygge ved, om netbank er sikkert nok.

Her hjælper kurserne også.

Bankbogen dur endnu

For nogle mennesker kan omlægningen være svær.

- Dem, der har været lidt tabt i den her nye digitaliserede verden, hvad enten der er en bank eller en kommune, er ældre mennesker, der af en eller anden årsag ikke kan klare sig fuldt ud. Det kan være demente, erkender Torben Bøjer Jensen.

Det er dog ikke nødvendig at gå over til netbank og dankort, hvis man ikke ønsker det - bankbogen kan stadig bruges på posthuset, hvor kunderne kan sætte penge ind, høre til deres saldo og betale girokort. Dansk Bank har en aftale med Post Danmark, og i Brønderslev er det altså postbutikken i Løvbjerg, der stadig kan håndtere bankbøger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.