Bankboss afviser prisforskel

Sparekassen Vendsyssel mener undersøgelse sammenligner pærer og bananer

Jens Hukiær
Sparekassen Vendsyssel mener, at man sammenligner "pærer og bananer" i prisundersøgelsen.
Privatøkonomi 4. februar 2013 16:06 - Opdateret 4. februar 2013 16:51

NORDJYLLAND: Den undersøgelse sammenligner pærer og bananer.

Det siger vicedirektør Jan Skov fra Sparekassen Vendsyssel i en kommentar til nye tal, som Politiken har indhentet hos bankportalen pengepriser.dk.

Ifølge avisen viser tallene, at Spar Nord Bank som billigste bank for en modelfamilie i middelklassen med lån i ejerbolig og diverse forbrugslån koster 11.168 kroner, mens Sparekassen Vendsyssel for den tilsvarende familie koster over 31.647 kroner som næstdyreste i hele landet.

Mere i realkredit

- Men grunden til den store prisforskel i undersøgelsen er, at kunderne ikke har valgt at få finansieret deres låntagning via realkreditforeningslån helt op til 80 procent af deres ejerboligs værdi, siger vicedirektøren.

Modelfamilien har i et hus med en værdi af 1,6 millioner kroner lån på 1.025.000 millioner kroner. Resten af modelfamiliens lån er i banklån. Men reelt kunne familien have lånt 1,28 millioner kroner i et realkreditinstittut, og det er ifølge vicedirektøren årsag til den enorme forskel på prisen i undersøgelsen.

- Hvis kunden havde tilvalgt at få nogle af sine forbrugslån op til de 80 procent af deres ejerbolig, så ville regnestykket se helt anderledes ud. Så ville modelfamilien i vort Sparekassen Vendsyssel skulle have været af med 6.089 kroner, siger Jan Skov.

Ingen realkreditlignende lån

Sparekassen Vendsyssel har - i modsætning til mange andre og specielt de helt store pengeinstitutter - valgt IKKE at have et realkreditlignende låneprodukt, men råder altid folk til at låne mest muligt hos realkreditforeningerne.

- Det er altid det billigste frem for banklån, konstaterer vicedirektøren.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...