Bankboss med hukommelsestab

Tiltalt i sagen om kursmanipulation kunne intet huske om handel med aktier til 10 millioner kroner

HJØRRING:- Jeg arbejdede mest med at gennemføre handler for kunderne, og derfor var jeg i mange situationer usikker på, hvordan jeg skulle håndtere gennemførelsen af aftalen med ebh bank. Det fortalte en medarbejder i Sparekassen Himmerland, der sår tiltalt for at medvirke til kursmanipulation på aktier i forbindelse med en handel på omkring 10 milliponer kroner aktier mellem Sparekassen Himmerland og den nu krakkede ebh-bank i Fjerritslev fortalte han.

Især derfor havde han holdt tæt kontakt til Sparekssen Himmerlands direktør Svend Jørgensen i forbindelse med aftalen frem til 16. august, da hans overordnede i sparekassens fondsafdeling vendte tilbage fra sin sommerferie.

Herefter var ansvaret for at gennemføre aftalen med ebh bank løftet over på skuldrene af hans overordnede, som normalt tog sig af den slags usædvanlige sager.

Hukommelsen var væk

Men i modsætning til sin underordnede, afviste bankbossen at kunne huske noget som helst om hans involvering i gennemførelsen af de gensidige aktiekøb.

- Vi havde meget travlt i fondsafdelingen, og jeg kan kun huske først at have hørt om aftalen med ebh bank i min egenskab af medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i sparekassen, sagde han.

Han vedgik, at det var ham, der talte på en telefonsamtale med den ledende medarbejder i ebh bank, hvor status for bankens bud på køb af sparekassens aktier blev drøftet.

- Men samtalen får ingen klokker til at ringe i mit hoved, sagde han.

Og den holdning holdt den tiltale efterfølgende fast i, selv om de to anklagere i hærdigt forsøgte at få hans hukommelse på gled.

Retssagen holder nu pause frem til 15. januar, hvor afhøringen af de tiltalte fortsætter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.