Dybvad

Bankens Nestor takker af

Jøren Christiansen stopper i Nordjyske Bank - efter 50 år med bankforretninger - bl.a. som erhvervskunderådgiver

Jøren Christiansen - går af efter stor indsats. Han har nemlig 50 års jubilæum i Nordjyske Bank i Sæby den 1. juli.

Jøren Christiansen - går af efter stor indsats. Han har nemlig 50 års jubilæum i Nordjyske Bank i Sæby den 1. juli.

SÆBY:50 år i en bank - så må man da næsten være født i porten og vokset op i baglokalet, inden man blev så stor, at man på tæer kunne nå disken og gøre sine første bankforretninger.

Ja, næsten. Jøren Christiansen på 65 år, er født i Stenhøj - opvokset i Sæby - men bor nu i Dybvad.

Han tog realeksamen i 1963 - og umiddelbart efter startede han 1. juli samme år som bankelev i det, der siden skulle blive til Nordjyske Bank.

Og han er ikke én, der render af pladsen.

- Jeg har altid kunnet lide at arbejde med tal. Og jeg fik vist også rimeligt høje karakterer i regning og matematik i skolen. Så min far syntes, at det var en god idé at komme i lære i banken. Det var jo fast arbejde - trygt og sikkert - og her blev ingen sagt op - dengang. Men jeg har altid været rigtig glad for at være i Nordjyske Bank, smiler Jøren Christiansen.

Frem til 1991 arbejdede han i afdelingen i Dybvad - de 14 af de 18 år som bestyrer for afdelingen - og siden fortsatte han som erhvervskunderådgiver i Sæby.

- Det er et spændende arbejdsområde - uanset om virksomheden er lille eller stor. Det kræver, at man har et godt overblik over tingene. Samtidig følger jeg godt med i, hvordan erhvervslivet udvikler sig, men man kan sige, at det har været knap så spændende de seneste tre-fire år, hvor krisen har kradser. Det stiller lidt andre udfordringer til jobbet, fortæller Jøren Christiansen.

Når han ikke sidder og regner den ud i banken for kunderne, er han aktiv som kasserer for Dybvad Boldklub, hvor han har været med siden 1967 og i Dybvad Idrætsklub siden 1973. Han har også siddet i bestyrelsen for Dybvad Hallen siden 1979 - med et kort afbræk, mens han arbejdede som filialbestyrer i Dybvad.

_ Jeg har jo selv været aktiv inden for sporten og spillet både fodbold og badminton - det sidste sammen med min kone Lene - indtil min hofte begyndte at brokke sig for ca. fem år siden. Så måtte jeg holde inde. Men når jeg går på pension, bliver der tid til at få hoften skiftet ud. Jeg bruger i øvrigt med stor glæde megen tid på foreningerne - for det er jo en fornøjelse at sidde med deres regnskaber, siger han.

Når parret - der har været gift siden 1971 - rejser, sker det om foråret eller om efteråret. Så går turen sydpå - til Spanien, Gran Canaria og Mallorca.

- Men om sommeren tager vi ikke af sted. Da nyder vi vejret herhjemme - gerne i venners sommerhus, siger Jøren Christiansen.

Fritiden går også med besøg i Aalborg Teater, jazzmusik i Sæby og en biltur ud i det blå - blandt andet.

Jøren og Lene Christiansen har børnene Louise og Mads - og børnebørnene Jens, Karen og Mathilde.

- Jeg glæder mig virkelig til at få mere tid til mine børnebørn. Og så har min kone talt om, at hun gerne vil begynde at spille golf - når hun går på pension til september. Så mon ikke jeg går med hende. Det siges, at man bliver bidt af det, slutter Jøren Christiansen.

Der er reception i Nordjyske Bank på Torvet i Sæby den 1. juli kl. 14-16 -

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst