Banker kan fortsætte med at tjene stort på gebyrer

Bankernes store gevinster ved Betalingsservice ser ikke ud til at blive skruet ned foreløbig fra politisk side

Banker kan fortsætte med at tjene stort på gebyrer

Der vil tilsyneladende ikke blive taget nogle drastiske skridt for at få skruet danskernes pris på Betalingsservice ned i nærmeste fremtid.

Det er beskeden fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

Meldingen kommer, efter Forbrugerrådet torsdag har offentliggjort en analyse, der viser, at Nets, der er ejet af bankerne, tjener store summer på den populære betalingsservice-ordning.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har senest i 2011 lavet en analyse af Betalingsservice. Analysen viste, at Nets' indtjening på området er stigende, men den gav ikke anledning til konkrete sager om overtrædelse af konkurrenceloven.

Sådan lyder det i en mail fra ministeren til Ritzau. Samtidig lover hun, at hun vil sikre, at der ikke er sket en uheldig udvikling, siden analysen blev lavet:

- Jeg vil nu sørge for, at der bliver fulgt op på analysen fra 2011 for at sikre, at udviklingen ikke har bevæget sig en negativ retning, lyder det videre i mailen.

Forbrugerrådet kritiserer - med Dansk Folkeparti og Enhedslisten i ryggen - de høje priser, danskerne betaler for at bruge Betalingsservice.

Hver gang en kunde betaler en regning automatisk med Betalingsservice koster det ifølge Forbrugerrådet 4,90 kroner, selvom danskernes brug af Betalingsservice er næsten fordoblet de seneste 10 år.

Og det hænger rigtig skidt sammen, mener man i Forbrugerrådet, der derfor har krævet et politisk indgreb.

- Banksamarbejdet om Betalingsservice har samme effekt som et kartel: Prisen bliver holdt kunstigt høj til skade for forbrugere og virksomheder.

- Den her model svarer til, at alle mobilselskaber gik sammen om at tilbyde ét abonnement med én pris - det ville myndigheder og politikere aldrig tillade, siger konstitueret direktør i Forbrugerrådet, Vagn Jelsøe, der kræver en politisk regulering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.