Danmark

Banker lokker konfirmander med skyhøje renter

Flere danske banker tilbyder høje renter på opsparinger til de 70.000 unge, som skal kon- eller nonfirmeres.

Gavebordene vil bugne rundt omkring i landet, når 70.000 unge kon- og nonfirmander skal fejres i de kommende måneder. Kontanter står traditionelt set højt på ønskelisterne, og Spar Nord har regnet sig frem til, at der i alt gives over en milliard i kontantgaver.

De mange penge, som konfirmanderne får imellem hænderne, kan hurtigt blive til flere. I hvert fald hvis man benytter sig af en konfirmandkonto, hvor flere banker tilbyder en høj rente.

Mybanker.dk har analyseret de forskellige bankers tilbud, og konklusionen hos en af hjemmesidens partnere John Norden er klar.

- Det er jo vildt gode renter, som konfirmanderne tilbydes. Økonomisk giver disse tilbud ikke meget mening, men de gør det for at markedsføre deres bank, og fordi de håber, at de unge bliver som kunder hos dem senere, siger han.

En af de nationale banker, som lægger sig i selen for at få de unge konfirmander ind i folden, er Spar Nord, som tilbyder en rente på fem procent.

- På den korte bane taber vi penge på at tilbyde så høj rente, men vi ser det som en investering i fremtiden.

- Vi skaber på den her måde den første relation til de unge som bankkunder, og vores erfaring viser, at hovedparten af dem synes godt om vores bank og bliver hos os som kunde, siger bankdirektør Lars Møller.

Og så Danske Bank har et tilbud til konfirmanderne. De introducerede konfirmationskontoen i 2014, og det var en så stor succes, at det gentages i år. Det forklarer Kim Fuglsang Kristoffersen, som er chef for forretningsudviklingen.

- Vi ønsker at give de unge mennesker et økonomisk incitament til at spare op af deres konfirmationspenge. Vi lægger vi vægt på at øge de unges finanselles forståelse, og i konfirmationsalderen står de jo pludseligt med en større sum penge, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.