Udland

Banker revser vurderingstæsk fra Moody's

Storbanker er uforstående over for nedgradering af kreditværdighed. Beslutningen er uberettiget, lyder det.

Banker revser vurderingstæsk fra Moody's

Ratingbureauet Moody's har torsdag aften nedgraderet kreditværdigheden for 15 af verdens største finansielle institutioner.

En beslutning, som bestemt ikke vækker begejstring blandt de ramte institutioner - blandt andet Citigroup.

- Citi er stærkt uenig med Moody's analyse af bankindustrien og mener helt klart, at nedgradering af Citi er vilkårlig og fuldstændig uberettiget, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP i en meddelelse fra Citigroup.

Morgan Stanley, som har været under et voldsomt pres, bliver set som vinder, fordi institutionen blot er blevet nedgraderet med to trin. Men alligevel sætter Morgan Stanley spørgsmålstegn ved Moody's beslutning.

- Mens Moody's vurdering er bedre end deres oprindelige udsigt om tre trin, mener vi ikke, at vurderingen fuldt afspejler de afgørende beslutninger, som vi har taget de seneste år, lyder det i en pressemeddelelse ifølge AFP.

Royal Bank of Scotland siger, at nedgraderingen af banken er blevet foretaget på et bagudskuende grundlag og ikke belønner de ændringer, som banken har foretaget.

Credit Suisse er hårdest ramt og har fået tre hakker i vurderingen. En beslutning, som overrasker, lyder en vurdering over for Reuters.

- I virkeligheden var det Morgan Stanley, der var sat til at skulle nedgraderes med så mange trin, siger Mark Gran, der er direktør for Southwest Securities Inc., som sælger finansielle ydelser.

Bankernes kreditvurdering har stor betydning. Får en bank en lavere karakter end sidst, bliver det dyrere at låne penge på det internationale marked, fordi risikoen for tab er større for långiverne.

Og jo højere rating, des lavere risiko er der forbundet med banken.

I slutningen af maj nedgraderede Moody's også flere danske banker - heriblandt Danske Bank, som røg to trin ned ad skalaen. Det førte ligeledes til kritik.

/ritzau/