EMNER

Banker slås om unges pengegaver

Der er rift om konfirmandernes penge

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

KØBENHAVN:Efter et forsigtigt ’ja’ foran alteret er det tid til gaver, fest og taler. Men det er ikke kun konfirmanderne, der glæder sig til den store dag - flere af landets banker begynder også at gnide sig i hænderne, når foråret nærmer sig.

Nogle banker går nemlig målrettet efter de unge konfirmanders nyerhvervede penge. Med lukrative renter og gaver kan bankerne få nye kunder i butikken.

- Det er et fænomen, vi har set det igennem de sidste ti år. Flere og flere banker er gået ind i konkurrencen om at tilbyde konfirmanderne ekstra gode renter i et halvt eller et helt år, for at få dem ind i butikken, fortæller partner i sammenligningsportalen Mybanker, John Norden, til Ritzau.

Med konfirmationsgaver på mange tusind kroner får konfirmanderne for første gang en reel bankøkonomi. Og de banker, der får fingrene i dem, kan være heldige at få livsvarige kunder.

- Det er en billig markedsføring for bankerne, at de giver en høj rente, men i kort tid, forklarer John Norden.

Til april udgiver Mybanker den årlige sammenligning af bankernes tilbud til konfirmander. Sidste år var Spar Nord en af de banker, der tilbød en meget høj indlånsrente. Et tilbud, de gentager i dette forår.

- Vi tilbyder konfirmander og nonfirmander 12 procent i indlånsrente i en tidsbegrænset periode for et beløb på op til 25.000 kroner på en konto, som er gratis at oprette, gratis at bruge og uden bindinger. Det synes vi, er et rigtig godt tilbud, siger Spar Nords direktør, Lars Møller.

Ifølge John Norden er det især mindre, lokale banker, der tilbyder de særlige ordninger til konfirmander. Hos Danske Bank, Nordea og Sydbank melder man da også pas på konfirmand-tilbud dette forår. Men det kan komme til at ændre sig.

- Det er jo en meget smart måde at få kontakt til de unge på. Jeg tror, flere og flere banker vil gøre det her fremover, lyder vurderingen fra John Norden.

ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.