Bankerne forsvinder i de små byer

Bankerne lukker filialer de små byer. På ti år er antallet næsten halveret.

På 10 år er antallet af bankfilialer tæt på halveret. Det er især de mindre byer, der står for skud. Det skriver DR Nordjylland.

Senest lukker Spar Nord fire ud af syv afdelinger i Frederikshavn Kommune, og den tendens risikerer at fortsætte, vurderer Finansrådets formand, Kent Petersen.

- Hvis man fysisk vil besøge en bank, så skal man forberede sig på at rejse lidt længere, siger han til DR Nordjylland.

Aalbæks godt 1000 indbyggere mistede sidste år deres filial af Nordjyske Bank og nu lukker også Spar Nord. Hermed bliver der 20 kilometers kørsel til nærmeste vekselbord i enten Skagen eller Frederikshavn, og det frustrerer i Aalbæk.

- Det er en fuldstændig skævvridning i forhold til mange andre byer. Det bliver hårdt, og det bliver en mangelvare. Det er helt sikkert, siger Peter E. Nielsen, formand for byens Handels- og Håndværkerforening.

I 2005 var der 1975 bankfilialer fordelt over landet. Det tal var sidste år 1004, og bankerne er vigtige for de mindre byer, viser en analyse Cevea i foråret lavede for Foreningen af Lokale Pengeinstitutter.

- Når du har en lokal forankring, så har du en særlig forståelse for de lokale markedsvilkår, der er. Især for små og mellemstore virksomheder, siger Kent Pedersen.

Handelsformand Peter E. Nielsen fra Aalbæk, der også er politiker i Frederikshavn Byråd, vil nu forsøge at lokke nye banker til byen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.