Bankgebyrer når rekordniveau på over 20 milliarder i år

De danske bankers gebyrer ventes for anden gang at indbringe mere end 20 milliarder kroner.

Bankgebyrer når rekordniveau på over 20 milliarder i år

Gebyr for at have en konto, gebyr for at oprette en ny konto, gebyr for at betale en regning og gebyr for at hæve penge - især hvis det sker ved kassen.

Danske bankkunder betaler stadigt flere gebyrer i banken, og i år ventes den samlede regning for gebyrerne at passere 20 milliarder kroner.

Det er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten blot anden gang nogensinde, at det sker.

Første gang var i 2007, da økonomien buldrede af sted. Siden er omfanget af bankernes forretning med kunderne skrumpet næsten 10 procent, men efter et dyk i 2008 og 2009 er gebyrerne tilbage på alle tiders rekordniveau.

Ifølge Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i bankernes interesseorganisation, Finansrådet, skyldes de mange gebyrer, at bankerne er tvunget til at øge indtjeningen.

- Banker er almindelige virksomheder, der skal tjene penge, og i øjeblikket ligger sektorens indtjening på et meget lavt niveau.

- Derfor tror jeg, at danskerne godt kan se, hvorfor gebyrerne stiger, siger Niels Storm Stenbæk.

Ifølge bankerne er det nærmest en bunden opgave at øge indtjeningen, og i den forbindelse er gebyrer, som rammer både privat- og erhvervskunder, blevet en stadig vigtigere indtægtskilde.

Det skyldes, at den traditionelle bankforretning er presset af den beskedne efterspørgsel på at låne penge.

- Finanstilsynet og Nationalbanken kræver mere eller mindre, at indtjeningen stiger, for der er kommet nye krav om, at sektoren skal polstre sig bedre, siger Niels Storm Stenbæk

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.