Bankkunder ser mere kritisk på banken

Danskerne er blevet mere kritiske over for bankerne og ser mere på bankens samfundssind og etiske opførsel.

Bankkunder ser mere kritisk på banken

Bankkunderne stiller sig i stigende grad kritisk an over for deres bank. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Interresearch har lavet for tænketanken Cevea.

Blandt andet stiller danskerne højere krav til bankernes sociale ansvarlighed, ligesom man ser mere kritisk på højrisikable investeringer i bankerne.

- To tredjedele af danskerne er mere kritiske over for deres bank, end de var for et år siden. En sund skepsis over for banksektoren er ved at sprede sig i den danske befolkning, siger Jens Jonatan Steen, analysechef i Cevea.

Næsten otte ud af 10 vil ikke være kunde i en bank, der tager store risici i forbindelse med spekulation, viser undersøgelsen.

- De her tal tyder på, at vi kun har set første runde af bankskift indtil videre, mener Jens Jonatan Steen.

Undersøgelsen offentliggøres på dagen for borgerinitiativet "Skift Bank Dag", der ønsker at få danskerne til at tænke mere over, hvem der passer på deres penge.

- De mange bankkrak og skandaler om svindel og hvidvaskning har sat sig fast i danskernes bevidsthed.

- Således ønsker op mod 85 procent af danskerne en bank, der er til gavn for samfundet og som fokuserer på at tjene borgere og virksomheder, siger Ceveas analysechef.

Undersøgelsen viser ifølge Jens Jonatan Steen, at folk ikke kun bekymrer sig om deres egen pengepung, men også er kritiske over for, om banken tager et samfundsmæssigt ansvar og handler etisk forsvarligt.

- Det er gået op for flere, at bankernes adfærd er enormt afgørende for samfundet og økonomien som helhed, hvilket naturligvis er meget positivt, siger Jens Jonatan Steen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.