Bankmand tager springet

Frederikshavner ny direktør for Læsø Kur efter 23 år med penge

- Jobbet er i den grad en udfordring, der taler til min kreative sans, erklærer Carsten Vinther-Jensen, der er flyttet tilbage til rødderne og en fremtid hos Læsø Kur.

- Jobbet er i den grad en udfordring, der taler til min kreative sans, erklærer Carsten Vinther-Jensen, der er flyttet tilbage til rødderne og en fremtid hos Læsø Kur.

41-årige Carsten Vinther-Jensen fra Frederikshavn er ansat som ny direktør for Læsø Kur & Helse ApS og afløser for Torsten Jakobsen, der i stedet er trådt ind i bestyrelsen. Carsten Vinther-Jensen er uddannet bankmand og kommer fra en stilling som filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Nørresundby, hvor han blandt andet har arbejdet med salg og markedsføring. Trods 23 års erfaring på pengemarkedet ser han ikke sig selv som prototype på den typiske bankmand. - Der er meget faste rammer, når man arbejder i en bank, og selvfølgelig ved jeg en del om penge, men jeg er samtidig meget kreativ og impulsiv. De egenskaber vil jeg gerne bruge noget mere. Derfor har han valgt at springe ud på det dybe vand som direktør for Læsø Kur & Helse. - I stedet for at vælge et nyt bankjob, har jeg valgt med maven og med hjertet. Hele tanken om saltet og hvordan det har udviklet sig, er fantastisk. Jobbet som direktør er en stor udfordring og jeg glæder mig til at lære det hele fra bunden. Læsø slægt Det er ikke vanskeligt for Carsten Vinther-Jensen at betragte Læsø som “hjemme”. Han er født og opvokset i Frederikshavn, men kan føre sine rødder på Læsø tilbage til 1700 tallet, og kender øsamfundet fra utallige besøg. - Tidligere tilbragte jeg altid ferierne hos mine bedsteforældre på Flarumvej i Vesterø. Carsten Vinther-Jensen flytter til Læsø sammen med sin kone Lone, der er uddannet som lærer og specialpædagog. For tre år siden købte parret en gammel Læsø ejemdom i Sydhavnen, som de nu vil istandsætte til helårsbeboelse. - Siden vi købte huset, har vi snakket om at flytte til Læsø på et eller andet tidspunkt. Det er så blevet nu.