Bankunion får flere garantier for lande uden euro

Økonomiminister Margrethe Vestager glæder sig over løfter om lige behandling i EU's kommende bankunion.

Bankunion får flere garantier for lande uden euro

Endnu inden det er slut med forhandlingerne om reglerne for afvikling af banker i EU's kommende bankunion, glæder økonomiminister Margrethe Vestager (R) sig over, at der tegner til at komme nye garantier for lande uden for euroen.

Under en pause i forhandlingerne mellem alle 28 EU-lande onsdag eftermiddag sagde Vestager, at det allerede var lykkedes at få justeret det delkompromis, der blev indgået aftenen forinden blandt den mindre kreds af 17 eurolande.

Det knytter sig til om spørgsmålet om, hvordan landene i bankunionen over 10 år gradvist skal opbygge en fond med til slut 410 milliarder kroner, der kan betale udgifterne forbundet med at lukke nødlidende banker.

Her taler man om behovet for et såkaldt backstop, landene skal kunne trække på, hvis der ikke er penge nok i deres nationale og den gryende fælles fond.

- Vi lagde et forslag til en tilføjelse på bordet som noget af det allerførste for at sørge for, at ikke-eurolande bliver ligebehandlet.

- Ikke kun, når man når endemålet . altså en forhåbentligt stabil tilstand, hvor der er én sektorfond, og man har ét backstop, men også undervejs derhen.

- Det blev mødt med stor velvilje hele bordet rundt, og vi regner med, at de formuleringer går igennem, siger Vestager.

Hun kan endnu ikke beskrive løsningen i detaljer.

- Vi arbejder med principielle, politiske tekster. Det hele er ikke hamret ud i lovtekster, som siger, at ikke eurolande skal være med i de videre forhandlinger, og ikke eurolande skal ligebehandles med andre, som skulle være med fra begyndelsen, siger ministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.