Baptister låner kirke ud

Vedsted Kirke skal renoveres, men der bliver stadig gudstjenester. Blot kommer de til at foregå hos baptisterne det næste halve år

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BIRKELSE:Efter nytår skal folkekirke-menigheden i Birkelse holde deres gudstjenester i baptistkirken.

- Ikke fordi, vi pludselig er blevet baptister – men fordi baptistmenigheden har tilbudt, at vi kan låne deres kirke i et halvt år, mens vores egen kirke (Vedsted Kirke, red.) bliver renoveret, fortæller sognepræst Benthe Kleon Jeppesen.

Baptistmenigheden holder for nærværende alle søndagshøjmesser i baptistkirken i Pandrup, og derfor står kirken i Birkelse ledig på det tidspunkt.

- Det er vigtigt at understrege, at Vedsted Kirke stadig er en folkekirke og holder folkekirkelige gudstjenester, også selv om det i nogle måneder foregår i baptistkirken. Vi holder for eksempel også barnedåb ved disse gudstjenester, hvis der er børn, som skal døbes i det halve år. Vi har lånt en døbefont til formålet, siger sognepræsten.

Små forskelle

Baptisterne holder nemlig ikke barnedåb som folkekirken, men kun voksendåb, hvorfor de ingen døbefont har. Til gengæld har de et dåbsbassin skjult under gulvet.

Der bliver blot marginale forskelle at mærke, når gudstjenesterne skal holdes i en anden kirke.

Baptistkirken er nemlig indrettet på omtrent samme facon som Vedsted Kirke, med bænke i begge sider og alter foroven.

- Altergangen bliver dog en anelse anderledes. Vi plejer at have et knæfald, hvor man knæler oppe ved alteret under nadveren. I baptistkirken foregår det enten stående, eller sådan at præsten kommer rundt. Vi vil holde nadveren stående oppe ved alteret, og tager vores eget altersølv med, så det bliver meget genkendeligt, forklarer Benthe Kleon Jeppesen, og uddyber.

- Bortset fra, at de to menigheder har forskelligt syn på dåben, så har vi samme trosbekendelse. Begge kirker er kristne kirker, der tror på Jesus Kristus. Derfor er det dejligt, at vi kan samarbejde på tværs af forskellene, både som kristne og som borgere i Birkelse.

Renoveringen af Vedsted Kirke begynder umiddelbart efter nytår. Der kommer en ny altertavle af kunstneren Arne Haugen Sørensen og kirkens øvrige inventar skal farvesættes, så det passer til kunstværket. Desuden skal der installeres nyt varmeanlæg og laves ny gulvbelægning.

Det er en renovering til omkring tre millioner kroner, og kirken ventes at kunne tages i brug igen om et halvt års tid.

Den første folkekirkelige gudstjeneste i baptistkirken bliver søndag 5. januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.