Barbera på to måder

Barbere er blevet en af de store druer i distriktet Piemonte i Norditalien, ikke så langt fra Torino. Den har fået et helt berettiget opsving, fordi producenterne gør en masse ud af den. Tidligere resulterede anstrengelserne mest i sekundær, lidt tynd og spids vin, men nu er der gode oplevelser bag mange af etiketterne med det druenavn. Omhyggelig behandling, bl.a. med lagring på små træfade, har givet resultat. Det er vin med stor fylde, så den passer til kraftig mad – en rigtig vintervin. Barbera d'Alba Paolina (Mahler, Aalborg, tlf. 98114243, 95 kr.) er et godt eksempel. Den stringente syre er fin til svinekødet. Vil man runde den lidt af, kan den luftes i en kande en times tid før brug. En lidt federe Barbera-stil finder man i Brown Brothers fra Australien (Mahler, 99 kr.). Druens karakter er bevaret, men den australske sol har modnet garvesyrerne anderledes. Den er også et godt valg.