Barcelona-direktør: Klubben var teknisk set gået konkurs

FC Barcelona har onsdag præsenteret et underskud på knap 3,6 milliarder kroner for hele sidste sæson.

FC Barcelonas administrerende direktør, Ferran Reverter, siger onsdag, at klubben teknisk set var gået konkurs tilbage i marts.

FC Barcelonas administrerende direktør, Ferran Reverter, siger onsdag, at klubben teknisk set var gået konkurs tilbage i marts.

KØBENHAVN:Havde FC Barcelona været et aktieselskab, skulle det være blevet opløst, da den nuværende præsident i klubben, Joan Laporte, tog over tilbage i marts.

Det siger den catalanske storklubs administrerende direktør, Ferran Reverter, onsdag ifølge AFP.

- I marts i år var vi i en situation, hvor vi teknisk set var gået konkurs. Men som sportsorganisation var vi i stand til at tage hånd om gælden, forklarer han.

Klubben befandt sig i et økonomisk hul, der gjorde det besværligt at udbetale lønninger til spillerne i klubben, lyder det fra direktøren.

Meldingen kommer i forlængelse af præsentationen af Barcelonas regnskab for hele sidste sæson.

Klubben har haft et underskud på knap 3,6 milliarder kroner for perioden, der sluttede i juni i år. Det var værre end ventet, lyder det onsdag.

Underskuddet er primært et resultat af covid-19-pandemien, der har sat dybe spor i klubbens stadionindtægter. I størstedelen af sidste sæson var tilskuere ikke tilladt til holdets kampe.

Reverter nævner også købet af den franske angriber Antoine Griezmann. Han kom til klubben, da den nu tidligere præsident Josep Bartomeu stadig sad på posten.

- Når de (bestyrelsen, red.) købte nye spillere, var der ingen, der interesserede sig for, om klubben havde råd til det, siger Reverter onsdag.

- Den samme nat, som Griezmanns kontrakt blev underskrevet, indså bestyrelsen, at man ikke havde råd til ham.

Præsidenten, Joan Laporta, sagde tilbage i august, at klubben på daværende tidspunkt havde en gæld på 1,35 milliarder euro eller cirka ti milliarder kroner.

Også han understregede, at det var et resultat af flere års overforbrug.

Den pressede økonomi har blandt andet betydet et farvel til klubbens daværende stjerne Lionel Messi. Han spiller nu i Paris Saint-Germain.

- Jeg ville have foretrukket at beholde ham, men vi har truffet den rigtige beslutning, sagde Laporta i august.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden