Barcelona holder CL-håbet i live med vital hjemmesejr

Der er stadig liv i håbet om at avancere til slutspillet for Barcelona efter en 1-0-sejr over Dynamo Kiev.

KØBENHAVN:Barcelona lever videre i Champions League og kan atter gøre sig håb om at avancere til næste runde i den prestigefyldte turnering.

Den økonomisk pressede storklub vandt onsdag aften 1-0 hjemme over Dynamo Kiev og sikrede sig dermed sin første sejr i turneringen.

Efter to klare nederlag i de første runder ville endnu en fiasko have givet Ronald Koemans tropper en uoverskuelig vej til ottendedelsfinalen.

Nu har holdet trods alt overhalet onsdagens ukrainske modstander, der kun har samlet et enkelt point. De to hold mødes igen i Kiev om to uger.

Meget passende var det en af Barcelonas mest rutinerede kræfter, stopperen Gerard Pique, der sørgede for det livgivende sejrsmål.

Efter 36 minutter stod han fri bagest i feltet og flugtede fra tæt hold Jordi Albas præcise indlæg i nettet.

Scoringen lyste op i en halvkedelig forestilling, der aldrig rigtig kom op i omdrejninger. Barcelona havde bolden klart mest, men spillede langsomt og forholdsvis fantasiløst.

Cataloniernes endeløse boldmassage var dog ikke uden effekt. Det forhindrede gæsterne i at komme ind i kampen, og ukrainerne skabte meget få farlige situationer foran Marc-Andre ter Stegens mål.

Først efter en times tid begyndte Dynamo Kiev at udfordre det nervøse hjemmehold. Men det lykkedes kun sjældent at true Barcelona, der i slutfasen var mest optaget af at få tiden til at gå.

Gruppens to øvrige hold, Benfica og Bayern München, mødes senere onsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.