Fodbold

Barcelona sætter rekord med sejr i El Clasico

Som det første hold nogensinde i den spanske liga har Barcelona vundet fire gange i træk på Bernabeu.

Ivan Rakitic (th.) og Lionel Messi (tv.) jubler over kroatens scoring lørdag på Bernabeu, som sikrede Barcelona en 1-0-sejr i El Clasico.

Ivan Rakitic (th.) og Lionel Messi (tv.) jubler over kroatens scoring lørdag på Bernabeu, som sikrede Barcelona en 1-0-sejr i El Clasico.

MADRID:Der er ikke noget at sige til, at FC Barcelona-spillerne jublede i midtercirklen på Bernabeu lørdag aften, da 1-0-sejren over ærkerivalerne fra Real Madrid var i hus.

Ikke blot åbnede mestrene et hul på hele 12 point til Real Madrid i ligaen, Barcelona satte også samtidig en rekord, der gør ondt på hovedstadsklubben.

Med sejren blev Barcelona det første hold nogensinde i historien til at vinde fire ligakampe i træk på Real Madrids normalt så skræmmende hjemmebane Bernabeu.

I sidste sæson vandt Barcelona 3-0 på Bernabeu, sæsonen før sikrede et mål af Lionel Messi i overtiden en sejr på 3-2, mens Barcelona i november 2015 vandt hele 4-0 i Madrid.

- Vi ønskede at præstere vores bedste og gøre skade på vores rival. Det gjorde vi, lød det efter kampen lørdag fra Barcelona-træner Ernesto Valverde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Real Madrids spillere og fans vil nok gøre klogt i ikke at tage et kig i statistikbøgerne fra El Clasico. Både historisk og i moderne tid.

Nederlaget lørdag betød, at Barcelona nu for første gang siden 1931 har flest sejre i indbyrdes opgør på tværs af alle turneringer. Catalonierne er oppe på 96, mens Real Madrid har 95. 51 er endt uafgjort.

I ligasammenhæng har begge hold 72 sejre mod hinanden.

Denne sæson har været ekstremt hård for den madrilenske stolthed.

På Barcelonas hjemmebane tabte man sæsonens første El Clasico med hele 1-5, men da det i pokalsemifinalen blev 1-1 på Camp Nou, kunne Real Madrid dufte en succesoplevelse, hvis returkampen hjemme kunne vindes.

Trods en spillemæssig god præstation endte det i onsdags med et 0-3-nederlag og endnu en gedigen bet for Real Madrid, mens Barcelona er klar til den sjette pokalfinale på stribe.

- Man går igennem nogle perioder. Nogle gange lykkes det for dig, og nogle gange gør det ikke. I disse to kampe er det ikke lykkedes (pokalsemifinalen og ligamødet, red.), lød det fra Real Madrid-træner Santiago Solari.

Begge hold er fortsat med i årets Champions League, hvor Real Madrid kan trøste sig med at have vundet turneringen de seneste tre år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst