Udland

Barclays: Skandaleramt direktør trækker sig

Den øverste direktør for Barclays, Bob Diamond, trækker sig efter en skandale om manipulation med renter.

Barclays: Skandaleramt direktør trækker sig

En sag om manipulation med renter får nu Bob Diamond, den øverste chef for den britiske storbank Barclays, til at trække sig fra sit hverv. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Bob Diamond fratræder med øjeblikkelig virkning, og jagten er nu sat ind for at finde en afløser, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

- Jeg blev ansat i Barclays for 16 år siden, fordi jeg så en mulighed for at opbygge en bankforretning i verdensklasse, siger Bob Diamond i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer dagen efter, at bestyrelsesformand for banken, Marcus Agius, trådte tilbage med en forklaring om, at han havde det ultimative ansvar for bankens handlinger.

De to topfolks beslutning kommer i kølvandet af sidste uges rekordbøde til banken på 290 millioner pund for at snyde med de renter, bankerne anvender ved indbyrdes lån.

Sagen drejer sig om den såkaldte Libor-rente, der fastsætter renten på lån banker imellem, og som desuden er en del af værdifastsættelsen på lån og andre finanstransaktioner for milliarder af dollar verden over.

Ansatte i Barclays har med fuldt overlæg fusket med fastsættelsen af lånerenten mellem 2007 og 2009. Desuden er der mistanke om, at svindelen begyndte allerede i 2005.

Barclays har indrømmet, at den indgav kunstigt lave omkostninger i forbindelse med lån fra slutningen af 2008 til slutningen af 2009, så bankens økonomi så bedre ud, end den rent faktisk var.

Barclays undskylder sig med, at banken var overbevist om, at andre banker gjorde det samme.

Skandalen har medført et stort pres på Bob Diamond fra folk, som har bedt ham trække sig.

- Min motivation har altid været at gøre, hvad jeg mener, er i Barclays interesse. Ingen beslutning har været hårdere end den, som jeg nu har truffet, siger Bob Diamond.

Både Bob Diamond og Marcus Agius får mulighed for at forklare sig i sagen onsdag og torsdag, hvor de er indkaldt til en høring i en komité, der er nedsat af det britiske parlamentet for at komme til bund i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.