Skolelukninger

Bare byen begynder med Hv... SKOLESTRUKTUR: Hvilsom Skole vil gøre indhug i Hvornum Skoles distrikt, men det er de ikke sure over i Hvornum

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Omkring 80 var mødt frem til borgermøde i Hvilsom for at støtte den lokale skole. Borgerne er i god træning. Det er tredje gange inden for seks år, der er snak om at lukke skolen.

HVILSOM:Den lille lukningstruede skole i landsbyen Hvilsom har indset, at den ikke kan overleve på længere sigt med sit nuværende elevtal, der er på blot 71 piger og drenge, og som gør skolen til den mindste i Mariagerfjord Kommune. Men Hvilsom giver ikke bare op. Et forslag om at udvide skolens distrikt - på bekostning af især Hvornum Skole - blev derfor lanceret på et velbesøgt borgermøde på Hvilsom Skole. Forslaget kommer fra skolebestyrelsen og foreningen til bevarelse af landsbyordningen i Hvilsom Skole, og hensigten med det er at øge skolens elevtal til 150-180. - Vi er tilfredse med Hvilsom Skole, det eneste det kniber med er elevtallet. Det er logik for perlehøns, at når der er få børn, er der få penge, sagde Bjarke Andersen fra bestyrelsen i Foreningen til Bevarelse af Landsbyordningen. Forslaget går ud på at trække Hvilsoms distriktsgrænse ved motorvejen mod øst og ved Skivevej mod nord. Man kunne næsten høre et sus gå gennem forsamlingen, da formand for Hvornum Skoles bestyrelsen Niels H. Kristiansen rejste sig for at kommentere forslaget fra Hvilsom Skole. Bare der er Hv først! Men hvis man forventede, at Niels H. Kristiansen ville blive sur over forslaget fra Hvilsom, blev man overrasket. - Jeres forslag minder mistænkeligt om vores! Vi er enig i, at 70 til 90 elever er for få. Vi har ikke låst os fast på, hvor en ny, samlet skole skal ligge, bare byen den ligger i starter med Hv! sagde Niels H. Kristiansen, det sidste til stor moro for forsamlingen. Skolerne i Hvilsom og Hvornum har tidligere været i pressen med deres tanker om at slå sig sammen og skabe en ny, fælles skole, så der fortsat kan være et folkeskoletilbud i den vestlige del af kommunen. Tilsammen har skolerne cirka 160 elever. I pausen fik NORDJYSKE en snak med de to skolebestyrelsesformænd Niels H. Kristiansen og Henrik Nielsen (Hvilsom Skole), der har haft flere møder om sagen i det forgangne år. Uenige om placering - Det bedste var, at de to skoler kunne sammensmeltes, fordi det ville give en god bæredygtig skolestørrelse. Men vi kan ikke komme som en samlet front, for vi kan ikke blive enige om, hvor en samlet skole skal ligge, erkendte Henrik Nielsen. I Hvornum mener de, skolen skal ligge i Hvornum, mens de ikke overraskende synes, den skal ligge i Hvilsom, hvis man spørger de lokale dér. En mulighed kunne også være at bygge nyt midt imellem, for eksempel i Snæbum. Beslutningen er i sidste ende politikernes. Økonomisk udsultning Det kom frem på mødet, at Hvilsom Skole føler sig økonomisk udsultet af Mariagerfjord Kommune. Skolebestyrelsesmedlem Mogens Samuelsen udtrykte det på denne måde: - Vi kan ikke med respekt for os selv sige, at vi har et godt tilbud til børnene. Nogle gange skal tre klasser samlæses i dansk og matematik for at få tingene til at hænge sammen. Mogens Samuelsen fortalte, at hans egne børn er begyndt at besvære sig lidt over, at de skal være over 30 børn sammen, når de har gymnastik. Det er ikke optimalt.

Breaking
Følg snestormens rasen live. Trafikken i hårdknude ved Aalborg
Luk