Danmark

Barfoed bliver ny politisk ordfører for K

Lars Barfoed bliver ny politisk ordfører for Konservative. Han afløser Benedikte Kiær, der vil være borgmester

Barfoed bliver ny politisk ordfører for K

Fremover skal den konservative partiformand Lars Barfoed også være politisk ordfører for sit parti i Folketinget.

Han afløser Benedikte Kiær, der har trukket sig fra posten, fordi den tidligere socialminister er blevet borgmesterkandidat i Helsingør og vil bruge sin tid på føre valgkamp frem mod kommunalvalget i 2013.

- Jeg har meddelt partiets formand, Lars Barfoed, at jeg for at sikre tilstrækkelig fokus på mit kandidatur som borgmester er nødt til at fratræde som politisk ordfører, siger Benedikte Kiær.

Lars Barfoed ærgrer sig over, at Benedikte Kiær stopper som politisk ordfører, men kalder det vigtigt, at de konservative vinder borgmesterposten i Helsingør tilbage, som Per Tærsbøl mistede ved det seneste valg.

- Det er vigtigt for Helsingør, at borgmesteren i Helsingør Kommune igen er konservativ efter det kommende kommunalvalg. Men det er ikke nok med hårdt arbejde, det kræver også den rette person, siger partiformanden og den nyvalgte politiske ordfører.

- Der er ingen tvivl om, at Benedikte Kiær er den rette person. Derfor er jeg glad for, at Benedikte vil arbejde for, at vi får borgmesterposten tilbage, siger han.

Benedikte Kiær beholder sine fem øvrige ordførerskaber. Brian Mikkelsen overtager pladsen som gruppeformand fra Lars Barfoed, mens Tom Behnke bliver næstformand og Mai Henriksen gruppesekretær.

/ritzau/