Barfoed fik sin vilje: Lektiecafé bliver frivillig

Lars Barfoed glæder sig over, at De Konservative har sikret færre timer til eleverne og frivillig lektiehjælp.

Barfoed fik sin vilje: Lektiecafé bliver frivillig

De Konservative har fået sin vilje med den nye aftale om folkeskolereformen, så det frem til næste folketingsvalg bliver frivilligt, om eleverne vil lave lektier i skolen eller tage hjem.

Det fremhæver den konservative partiformand, Lars Barfoed, efter et dramatisk forhandlingsforløb om folkeskolereformen sluttede torsdag eftermiddag med en aftale mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative.

- Det statslige diktat om tvungen lektielæsning på skolen er nu væk til og med næste valg, hvor det kan træde i kraft. Her kan vælgerne så afgøre, om de ønsker heldagsskolen. Det ønsker vi ikke i Det Konservative Folkeparti.

- Til gengæld skal alle børn have tilbud om lektiecafé, som de kan benytte frit fra dag til dag. Det er jeg glad for, siger Barfoed.

K-formanden kalder det for "en tilfredsstillende løsning", og han roser finansminister Bjarne Corydon (S) for at have ført skoleforhandlingerne frem til en endelig aftale, hvor det meste kan træde i kraft i august næste år.

Med De Konservatives modstand mod obligatoriske lektietimer og en for lang skoledag, var det frygtet, at forligspartierne ikke kunne blive enige om at sætte noget i gang før efter et folketingsvalg.

Med den nye aftale bliver skoleugen på 28 timer for de mindste elever, 30 timer for 4.-6. klasse og 33 timer for de ældste elever frem til næste valg.

Derefter har regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti planer om at indføre lektietimerne, så skoleugen kommer op på 30 timer for de mindste elever, 33 timer for 4.-6. klasse og 35 timer for de ældste elever.

Et tiltag, som De Konservative vil gå til valg på ikke at lægge stemmer til, understreger Barfoed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.