Barfoed gav grønt lys til fri bil

Partileder Lars Barfoed (K) bevilgede som formand for Rådet for Sikker Trafik fri bil til rådet direktør.

Barfoed gav grønt lys til fri bil

Den konservative partileder, Lars Barfoed, hvirvles nu ind i sagen om Rådet for Sikker Trafik, der tidligere på måneden fik Tom Behnke til at trække sig som formand for rådet.

Ifølge Jyllands-Posten begik Lars Barfoed i 2008, da han var formand for Rådet for Sikker Trafik, samme fejl som partifællen Tom Behnke.

Lars Barfoed bevilgede fri bil til direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, uden at få Justitsministeriets godkendelse, som rådets vedtægter ellers kræver. Det fremgår af dokumenter fra Rigsrevisionen.

Dermed har Lars Barfoed begået samme fejl, som den tidligere formand for rådet, De Konservatives nuværende retsordfører, Tom Behnke.

Rigsrevisionen kritiserer Tom Behnke for på egen hånd og uden Justitsministeriets accept at have givet Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og en treårig kontraktforlængelse.

Rigsrevisionen kalder det for " ikke ordentlig og redelig" brug af skatteborgernes penge, og Justitsministeriet ville ikke have godkendt Tom Behnkes rundhåndethed.

Men ministeriet ikke har tilstrækkeligt grundlag til at vurdere Barfoeds bevilling af fri bil, skriver Jyllands-Posten.

Lars Barfoed husker ikke detaljerne, men mener ikke, at han har gjort noget forkert.

- Som jeg erindrer det, var det inden for den aftale og den praksis, der var, siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Den socialdemokratiske statsrevisor, Mogens Jensen, vil nu have Kammeradvokaten til også at gennemgå Lars Barfoeds formandstid. Kammeradvokaten er allerede i færd med at undersøge Tom Behnkes tid som rådets formand.

Efter Tom Behnkes afgang er der ikke udpeget en ny formand for Rådet for Sikker Trafik. Enhedslistens Hennig Hyllested opfordrer justitsminister Morten Bødskov (S) til at udpege en politisk uafhængig person.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.