Barfoed klar til skolereform uden lektietvang

Lars Barfoed foreslår at skyde diskussion om lektiecaféer til hjørne og få lukket en aftale om skolereform.

Barfoed klar til skolereform uden lektietvang

Lars Barfoed (K) møder op til dagens afgørende forhandlinger om skolereformen med et tilbud: De Konservative vil stemme for reformen, hvis stridspunktet om obligatorisk lektiehjælp i skoletiden pilles ud af forliget, skriver Politiken.

- På denne måde sikrer vi, at alt andet kan blive gennemført. Vi blokerer ikke for noget - vi gennemfører stort set hele folkeskolereformen, siger partiformanden til Politiken.

Da De Konservative er med i forligskredsen om folkeskolen, er partiets opbakning nødvendig, hvis reformen skal træde i kraft på denne side af folketingsvalget.

Det nye kompromisforslag fra K betyder, at hvis Folketinget efter næste valg kan mønstre flertal, vil partiet ikke spænde ben for den obligatoriske lektiehjælp.

De Konservative har sammen med Venstre og Dansk Folkeparti også forlangt, at elever skal have karakterer fra 4. klasse.

Det vil regeringen ikke være med til, men Lars Barfoed er sikker på, at man hurtigt kan "tale sig tilrette om resten", hvis knasten om lektiehjælp pilles ud. Forhandlingerne strandede i sidste uge netop på grund af K-modstanden mod obligatoriske lektiecafeer.

- Vi ønsker ikke, at staten bliver så formynderisk, at den stort set disponerer over børns fritid og dermed blander sig i familiens liv, siger Lars Barfoed til Politiken.

Professor og centerleder Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole "tager sig til hovedet" over K-linjen.

- Vi har et problem i Danmark med at bryde den negative sociale arv, og når lektiecafeen ikke er obligatorisk, vil mange socialt udsatte elever og elever med anden etnisk baggrund lade være med at møde op, siger Egelund til Politiken.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) vil ikke udtale sig om forslaget, men uddannelsesordfører Troels Ravn (S) kvitterer for, at K "tænker tanker" om, hvordan forhandlingerne kan afsluttes.

Han kan dog fortsat ikke forstå modviljen mod obligatorisk lektiehjælp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.