Barfoed: Par skal have mindre i kontanthjælp

Par, der har børn og bor sammen, får alt for lidt ud af at finde et arbejde, mener De Konservative.

Par på kontanthjælp skal have et større økonomisk incitament til at komme i arbejde, mener De Konservatives formand, Lars Barfoed, der derfor ønsker at sætte ydelsen ned.

Ifølge Jyllands-Posten vil Barfoed konkret skære 20 procent af ydelsen.

- Vi har gode illustrationer af, hvor lidt man får ud af at tage et arbejde, hvis begge er på kontanthjælp.

- Især hvis man har børn, bliver man hurtigt straffet for at tage et arbejde i stedet for at blive på kontanthjælp. Det mener vi ikke kan være rigtigt, siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Formanden skal debattere kontanthjælp med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på folkemødet på Bornholm.

Og han henviser til et folketingssvar fra netop beskæftigelsesministeren, hvori det fremgår, at et ægtepar på kontanthjælp får rådighed over 1000 kroner mere om måneden, hvis den ene får et job med en månedsløn på 35.000 kroner.

De Konservative ønsker derfor, at kontanthjælpsmodtagere, der bor sammen og har børn, skal gå fra en ydelse på 14.000 til 11.000 kroner om måneden. For par, der ikke har børn, mener Barfoed, at kontanthjælpen skal reduceres fra 10.700 til 8600 om måneden.

Venstre vil ikke lægge sig fast på et kontanthjælpsloft, skriver Jyllands-Posten. Dansk Folkeparti er ikke afvisende.

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, medgiver, at der er folk, der har ringe økonomisk tilskyndelse til at tage et arbejde, hvor lønnen er lav. Hun påpeger, at regeringen derfor har øget beskæftigelsesfradraget. Hun vil dog ikke pille ved kontanthjælpsydelsen:

- Det er få mennesker, man får ind på arbejdsmarkedet, mens en stor gruppe af mennesker bliver gjort fattige, siger hun til Jyllands-Posten.

I 2012 var der i Danmark 15.000 par, hvor begge modtog kontanthjælp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.