Barfoed står fast: Ingen tvungen lektiehjælp i skolen

De Konservatives enegang får nu folkeskoleforlig til at hænge i en ultratynd tråd.

Barfoed står fast: Ingen tvungen lektiehjælp i skolen

De Konservatives modstand mod obligatorisk lektiehjælp i folkeskolen er ikke taktik og spin. Det er ren ideologi og konservativt hjerteblod.

Så kontant lyder det fra De Konservatives formand, Lars Barfoed, der i sin grundlovstale skærper tonen, inden forhandlingerne om en folkeskolereform genoptages torsdag.

- Lige nu er stridens kerne, om børn skal tvinges til at blive flere timer på skolen og deltage i obligatorisk lektiecafé.

- For at mane enhver misforståelse i jorden, så lad mig slå Det Konservative Folkepartis position fast. Det skal være obligatorisk for skolerne at tilbyde lektiehjælp. Så langt kan vi godt blive enige. Men det skal være et tilbud til børnene og ikke et diktat.

- Det skal være frivilligt, om børnene vil lave lektier på skolen eller hjemme i familien. Nogle har brug for hjælp til lektier, andre børn har ikke. Det kan man ikke putte ind i tvungne rammer fra Christiansborg, siger Barfoed.

Forhandlingerne om folkeskolen har stået på i flere måneder mellem forligspartierne, men De Konservatives modstand mod den obligatoriske lektiecafé truer med at få hele den storstilede skolereform til at falde på gulvet.

Til TV2 News siger Lars Barfoed, at hvis regeringen fastholder, at den vil have en heldagsskole med 35 timer og tvungen lektielæsning på skolen, så "kan vi ikke være med, og så kan et folkeskoleforlig ikke gennemføres før efter et valg".

Han afviser, at den konservative enegang bunder i taktiske overvejelser fra det lille oppositionsparti.

- Vi støtter ikke, at staten skal råde over familiernes og børnenes fritid. Det er ikke taktik og spin. Det er ren ideologi. Det er hjerteblod for Det Konservative Folkeparti. Det må være den enkelte familie, som selv bestemmer, siger han.

Den fortsatte uenighed får nu Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til at advare mod et sammenbrud i forhandlingerne.

- Det håber jeg da bestemt ikke kommer til at ske. Og jeg vil da appellere til, at man anstrenger sig for at blive enige.

- Laver man ikke et forlig, så har man misset en historisk chance, siger Løkke til TV2 News.

Løkke påpeger, at Venstre også på flere punkter har måttet give sig i forsøget på at nå frem til en aftale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.