Barfoed til Løkke: Det er nu eller aldrig

Lars Barfoed (K) opfordrer Venstre til at deltage i skatteforhandlingerne, "før det er for sent".

Barfoed til Løkke: Det er nu eller aldrig

Den konservative formand, Lars Barfoed, opfordrede allerede under Folkemødet på Bornholm Venstre til at droppe det politiske fnidder og for alvor gå ind i forhandlingerne om en skattereform med regeringen.

Den opfordring gentager han nu i endnu skarpere vendinger og advarer om, at det er ved at være allersidste udkald, hvis de borgerlige partier skal gøre sig forhåbninger om at sætte et blåt aftryk på skatteaftalen.

- Nu nærmer vi os weekenden med hastige skridt, og jeg tror, at tingene spidser til, og at det er ved at være sidste chance for de borgerlige partier for at sætte sig sammen ved forhandlingsbordet og få en aftale med regeringen, siger Lars Barfoed og tilføjer:

- Derfor vil jeg også opfordre Venstre til at melde sig på banen nu, sådan at vi sammen kan finde en løsning.

Lars Barfoed understreger, at de tre borgerlige partier - De Konservative, Liberal Alliance og Venstre - vil stå meget stærkere i forhandlingerne, hvis de står sammen.

- Jeg opfordrer Venstre til at vende tilbage til forhandlingerne, så vi tre borgerlige partier kan få forhandlet en skatteaftale hjem med regeringen, så vi får en løsning, der går i borgerlig retning, siger Lars Barfoed og tilføjer:

- Venstres deltagelse kan gå hen og blive afgørende for, om det kan blive en aftale med de borgerlige partier.

Spørgsmål: Betyder det, at du anser det for urealistisk, at regeringen laver en aftale med jer og Liberal Alliance alene?

- Nej, det er selvfølgelig bestemt en mulighed. Men den bedste sikkerhed er, at vi får en forhandlingssituation, hvor Venstre også deltager.

Ifølge Lars Barfoed er regeringen villig til at række hånden ud til de borgerlige partier, selvom der også stadig er forhandlinger med Enhedslisten.

- Jeg oplever en regering, der er klar til at give flere indrømmelser til de borgerlige partier, siger Lars Barfoed og hentyder blandt andet til skattelettelser, som er alle de tre borgerlige partiers store mærkesag.

/ritzau/