Barfoed tror nu på blå skattereform

Den konservative formand, Lars Barfoed, tror på, at han kan få en skatteaftale i hus med LA og regeringen.

Barfoed tror nu på blå skattereform

Lars Barfoed (K) er meget tilfreds med, at Liberal Alliance onsdag har meldt ud, at de er villige til at slække på deres hidtil ultimative sparekrav til den offentlige sektor.

- Vi skal søge en borgerlig skatteaftale med reelle skatteaftaler, og derfor er jeg meget glad for, at Liberal Alliance nu for alvor melder sig på banen, siger Lars Barfoed.

Han mener, at Liberal Alliances udmelding om, at de ikke længere kræver en offentlig vækst på 0,3 procent, men kan gå med på regeringens mål om 0,8 procent, for alvor åbner op for skatteforhandlingerne mellem regeringen og de borgerlige partier.

- Vi er parat til realitetsforhandlinger, og jeg forventer, at regeringen modtager det positivt og inviterer os til forhandlinger allerede i eftermiddag, siger Lars Barfoed, der nu for alvor tror på en blå skattereform:

- Jeg tror nu på, at det kan lykkedes, siger han.

Men regeringen - med finansminister Bjarne Corydon (S) for enden af forhandlingsbordet - skal ikke regne med, at de to borgerlige partier bare møder op for at skrive under på deres skatteudspil uden krav til resten af indholdet:

- Vi har hele tiden sagt, at vi skal have tidslerne væk fra regeringens skattebuket. Det betyder først og fremmest, at der skal være reelle skattelettelser, så vi ikke bare siger til folk, at de selv skal betale for deres egne skattelettelser, siger Lars Barfoed.

Han understreger dog, at De Konservative er "fleksible" i forhandlingerne, modsat Venstre, som han kritiserer for ikke at tage imod tilbuddet om at komme med et fælles borgerligt udspil til regeringen.

- Det er Venstres egen beslutning, om de vil være med eller ej. Jeg synes, det er vigtigt for det borgerlige Danmark, at regeringen indgår en skatteaftale til den borgerlige side, og ikke med gamle kommunister i Enhedslisten. Det ville være ulykkeligt for Danmark.

/ritzau/