Barsk og bjergrig OL-rute favoriserer Tour-stjerner

- Et af de hårdeste endagsløb, jeg har oplevet, siger Chris Anker Sørensen om ruten til OL-landevejsløbet.

Alejandro Valverde Foto: Scanpix/Kenzo Tribouillard

Alejandro Valverde Foto: Scanpix/Kenzo Tribouillard

Når OL-cykelrytterne ud på aftenen dansk tid kommer drønende hen ad strandpromenaden ved Ipanema og svinger skarpt til venstre mod målstregen på Copacabana, vil det formentlig være med markante Tour de France-stjerner i front.

Alene rutens udformning med tre hårde stigninger i løbets sidste tredjedel gør kampen om medaljer til et anliggende mellem de bedste bjergryttere, og i forvejen bør Tour de France-rytterne have fordel af bedre form end de øvrige.

- Hvis du kommer godt ud af en grand tour, er det absolut den bedste forberedelse til alle store løb, siger Chris Anker Sørensen, den ene af Danmarks tre deltagere.

Han peger på World Tour-løbet Clasica Ciclista San Sebastian, der blev kørt sidste lørdag med den hollandske Tour de France-11'er Bauke Mollema som vinder.

- Der var vel nærmest ikke en rytter i top-20, der ikke havde kørt Tour de France forinden, siger Chris Anker Sørensen.

Sammen med de øvrige danskere, Jakob Fuglsang og Christopher Juul-Jensen, har han stor respekt for den udfordring der venter på dag, hvor der bliver forventet mere end 30 graders varme.

- Det er en vanvittig hård rute. Det bliver et af de hårdeste endagsløb, jeg har oplevet. Især den stigning på ni kilometer, som vi skal over tre gange, kræver sin mand. Stigningens første fire kilometer stiger omkring ti procent i snit, beretter han.

Derfor skal man formentlig også finde den nye olympiske mester mellem feltets sejeste bjergeksperter.

- Det bliver folk som Alejandro Valverde, Adam Yates, Romain Bardet og den slags ryttere. Måske kan Dan Martin eller Julian Alaphilippe også sidde med over stigningerne, men det er altså en virkelig hård rute, siger Chris Anker Sørensen.

Mindre fidus har han til Tour de France-vinderen Chris Froome.

- Han har aldrig nogensinde gjort det godt i et endagsløb, så derfor kan man godt sætte spørgsmålstegn ved, om han kan det, lyder det fra den erfarne dansker.

Landevejsløbet bliver skudt i gang klokken 14.30. Arrangørerne forventer en afgørelse omkring 21.15 dansk tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.