Barsk omgang under slottet

Det Hem’Lige Teater lavede i august forestillingen War Zone, der udspillede sig på eternitfabrikkens område. Her blev publikum også inddraget i et totalteater. 
       Arkivfoto: Martin Damgaard

Det Hem’Lige Teater lavede i august forestillingen War Zone, der udspillede sig på eternitfabrikkens område. Her blev publikum også inddraget i et totalteater. Arkivfoto: Martin Damgaard

AALBORG:På Kulturnatten foregår det noget, som ikke er for folk med sarte nerver. Amnesty International og Det Hem’lige Teater er gået i samarbejde om forestillingen ”For enden af tunnelen”, der foregår i kasematterne på Aalborghus Slot. Her vil publikum blive udsat for ”moderat fysisk pres” på egen krop og opleve rollen som ulovlige kombattanter. Virkemidlerne er en blanding af skuespil, lyd og fakta, der guider deltagerne igennem en tur på 20 minutters varighed, hvor deres sanser bliver berøvet og udfordret i en ægte fangehulsstemning. - Vi er klar over, at det kan virke stærkt på nogen, og derfor har vi også sat aldersgrænsen op til 15 år, siger Hans Hüttel fra Amnesty International. Oprindelig var det tanken, at forestillingen kun var uegnet for børn under 12 år, hvilket også fremgår af det trykte program. Men det har senere vist sig, at forestillingen er så barsk, at aldersgrænsen er sat i vejret. Når Amnesty International anvender så barske virkemidler er det for at give et indblik i, hvilke metoder den amerikanske efterretningstjeneste CIA tillader over for fanger i Guantanamo-fangelejren, i Afghanistan og i hemmelige fængsler rundt om i verden. Ude af tunnelen opfordres alle til at skrive protestbreve til USA præsident George Bush og til den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen.