Barsk tid for VH

Langvarige skader gør ondt på Vendsyssel Håndbold og har sendt 1. divisionsklubben under nedrykningsstregen

Anne Hyldahl var udset til at blive profil i Vendsyssel Håndbold, men en langvarig skulderskade har hæmmet hende igennem hele sæsonen.Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Anne Hyldahl var udset til at blive profil i Vendsyssel Håndbold, men en langvarig skulderskade har hæmmet hende igennem hele sæsonen.Foto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:En placering som tredjesidst i kvindernes 1. division i håndbold med syv point efter ti kampe var ikke lige den status, som direktøren i Vendsyssel Håndbold, Jan Hansen, drømte om før sæsonen.

Tre hold rykker direkte ud af rækken, så knap halvvejs i sæsonen ligger VH altså til at vende tilbage til 2. division.
- Den tanke bruger jeg ikke meget tid på, for jeg er helt overbevist om, at vi får stabiliseret holdet, når flere skadede spillere bliver klar, ligesom det bliver et stort plus for os, når vores tidligere træner, Tanja Logvin, er parat til at tørne ud i 1. division, påpeger Jan Hansen.
Tanja Logvin blev i sidste uge afløst af Peter Laigaard på trænerposten, fordi den tidligere topspiller hellere ville vende tilbage på banen som aktiv spiller, og den løsning tror Jan Hansen på bliver rigtig god på sigt, så Logvin kan bidrage med sin store rutine i spillertruppen.
- Selvfølgelig så jeg gerne, at vi var placeret lidt højere i rækken, men heldigvis er der kun to point op til midterholdene.

Ærgerlig skulderskade

En væsentlig del af forklaringen på Vendsyssel Håndbolds placering under stregen skyldes uden tvivl også, at den tidligere Aalborg DH-spiller, Anne Hyldahl, har døjet med en skulderskade igennem hele sæsonen.

- Hun var rigtig stærk i optaktsfasen, men i turneringen har hun kun været i stand til at bruge 40 procent af sin skudstyrke, og i de seneste to kampe har hun stået helt over.
- Der er tale om en knogle, der er hoppet ud af led, men hun skal ikke opereres, og efter en tur hos en specialist i Viborg skal hun nu udelukkende genoptræne, og vi håber, at hun er klar på banen om tre uger, siger Jan Hansen, som også håber, at Emma Diernæs kan spille med straks efter nytår, efter at hun blev ankelopereret i sommer.
- Med Tanja Logvin, Anne Hyldahl og Emma Diernæs i truppen vil vi have langt flere strenge at spille på, og derfor er jeg også overbevist om, at vores nuværende placering under stregen ændres markant i anden halvdel af sæsonen.
At VH har formatet til at spille i 1. division, er direktøren ikke i tvivl om.
- Vi er aldrig for alvor blevet kørt over i en kamp, og i sidste spillerunde var vi således tæt på at hente point ude mod topholdet Ringkøbing, der måtte have ekstra dommerhjælp for at vinde 29-26.
I bestræbelserne på at udvide den noget smalle trup forsøger VH fortsat at hente forstærkninger udefra.
- Men det er svært midt i en sæson, så vi må formentlig i stedet koncentrere os om at få Tanja Logvin, Anne Hyldahl og Emma Diernæs klar til truppen, slutter Jan Hansen.
Søndag har VH hjemmekamp i Arena Nord mod Nykøbing Falster, der er blandt topholdene i rækken.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.