Sæby

Barske tider for Sæby Svømmebad

Driftstilskud reduceret og stor kundegruppe flyttet - men gæsteindtægter udligner godt

Efter at Martec har opsat fem-meter-tårnet, der supplerer helikopter atrappen til brug for sikkerhedsuddannelsen, er antallet af kurserne forøget.

Efter at Martec har opsat fem-meter-tårnet, der supplerer helikopter atrappen til brug for sikkerhedsuddannelsen, er antallet af kurserne forøget.

SÆBY:Sæby Svømmebad har i det forgangne år haft megen kommunikation med Frederikshavn Kommune. Specielt indgåelsen en nyoprettet driftsaftale er der brugt megen tid på,

Det sagde formand Tommy Thomsen på generalforsamlingen i støtteforeningen for Sæby Svømmebad.

Men svømmebadet har fået lidt mere barske tider at tumle med.

- Driftstilskuddet er igen blevet reduceret igen i år med 82.000 kr. og samtidig er genoptræningen desværre flyttet til Sundhedshuset. Det betyder at Svømmebadet får kr. 370.000,- mindre i huslejeindtægt.

Flytningen har så til gengæld frigjort noget plads, som vi har brugt på at optimere motionscentret og lejet lokaler ud til en fodspecialist, sagde Tommy Thomsen.

For at udvikle wellness-aktivisterne er der investeret i en stor udendørs sauna med tilhørende udemiljø.

2014 startede med indførelse af nyt adgangskontrolsystem, der - efter nogle indkøringsvanskeligheder - nu fungerer. Det nye system har givet flere og mere fleksible pris- og betalingsmetoder.

- Efter at Martec har fået etableret et fem-meter-tårn, der supplerer helikopter atrappen til brug for den maritime sikkerhedsuddannelse, er antallet af kurserne forøget. Det har økonomien har nydt godt af. Den ekstra brug af kurser og trænings-camp har betydet aflysning, men det har de faste brugere og gæster modtaget i en positiv ånd.

Svømmehallens hus bliver ældre, og det betyder behov for udskiftning af maskiner og udstyr - samt mere vedligeholdelse af bygning.

- Men så længe indtægterne fra private gæster kan udfylde de manglende kommunale indtægter, har vi heldigvis ikke haft finansielle problemer med at få bygningen ordentlig vedligeholdt, så den lever op til tidens standard og gældende miljøkrav, sagde Thomsen.

Badet har skrue mere ned for klordosseringen, og det betyder større velvære for alle.

Svømmebadet har netop investeret i omlægning af varmesystem, så fjernvarmevandet bliver bedre afkølet. Det ventes tilbagebetalt i løbet af fem år.

DM i saunagus foregår i år i Sæby, hvor 150 deltagere allerede har tilmeldt sig.

Svømmebadet har i øvrigt udarbejdet virksomhedsplan, og booking af lokaler i Manegen sker fremover via det nye WinKAS bookingsprogram.

Der var et mindre underskud på 1.600 kr. Alle valg var genvalg - Alice Larsen og Anders Pedersen blev valgt for 2 år. Og bestyrelsen består også af Mariann Stidsborg, Ib Nielsen. Ole Sinsbæk og Tommy Thomsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.