Lokalpolitik

BAS frem for boliger

Over 2000 gør indsigelse imod boligbyggeri i Brønderslev

BASaren er Brønderslevs kulturelle fyrtårn, mener mange. Lige nu er Dyrene i Hakkebakkeskoven på plakaten.Foto: Bente Poder

BASaren er Brønderslevs kulturelle fyrtårn, mener mange. Lige nu er Dyrene i Hakkebakkeskoven på plakaten.Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:Brønderslev Amatør Scene (BAS) er meget vigtigere end et boligbyggeri i Vestergårdsgade.

Det mener mange borgere, både i og udenfor Brønderslev. Selv om bygherren er parat til at sikre BAS med en 20-årig lejekontrakt, er amatørteatrets fans bekymrede for teatrets udfoldelsesmuligheder.

2019 borgere har skrevet under på en protest imod det planlagte boligbyggeri og 26 har forfattet en indsigelse imod lokalplanforslaget, der skal muliggøre byggeriet.

- Den vedtagne kulturpolitik siger, at ”der skal være gode betingelser for de frivilliges arbejde og anerkendelse af deres bidrag og indsats”. Det er ikke at anerkende de mange frivilliges store indsats i BAS, når man forringer vilkårene for deres udfoldelse, skriver Kultursamvirket i en indsigelse.

- BAS er byens bedste kultursted. Brønderslev skal også gerne fremover være en by, hvor der sker noget, og hvor folk har lyst til at bo. Ikke bare et kedeligt ”hul” hvor folk flytter fra, skriver Anette Schiøtt, Brønderslev.

Forvaltningen mener godt, at BAS kan eksistere side om side med et nyt boligområde, og anbefaler byrådet at godkende lokalplanen for boligbyggeriet i Vestergårdsgade endeligt med nogle få ændringer. Bygherren tilbyder både en 20-årig kontrakt og en lydisolering for at undgå støjproblemer. Desuden kan fyrværkerisalget i BAS flyttes til Den Runde Pavillon. Men det er ikke godt nok, mener indsigerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.